Προφανώς κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στη χώρα μας. Πέραν της γενικευμένης διαφθοράς υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία για τον ρόλο και το καθήκον αυτών που φοράνε στολή. Μετά το σοκ με τον 45χρονο αστυνομικό της Βουλής και την οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε από την επίσης αστυνομικό σύζυγό του, τις συλλήψεις αστυνομικών άμεσα εμπλεκομένων με το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, τους διεφθαρμένους υπαλλήλους σε εφορίες και πολεοδομίες που επιτέλους εντοπίζονται και συλλαμβάνονται μαζικά, υπήρξε το ζήτημα της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Με αφορμή την υπόθεση του 55χρονου αστυνομικού Πουλιόπουλου που εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και ενημερώθηκε έναν χρόνο μετά σε κλίμα πλήρους απαξίας και αδιαφορίας ότι από τη βιοψία φάνηκε ότι πάσχει από καρκίνο, μια σειρά από περιστατικά εγκληματικής αμέλειας από τους στρατιωτικούς γιατρούς δημιούργησε καχυποψία και απογοήτευση για την κατάσταση στα νοσοκομεία αυτά.
Ο υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας αντέδρασε με αμεσότητα και αποφασιστικότητα μετά τις υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Με έκτακτες κρίσεις οδήγησε στην αποστρατεία τους υποστρατήγους Υγειονομικού, την ηγεσία δηλαδή των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, τους διοικητές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 424 και 401 όπου κατεγράφησαν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών, της Στρατιωτικής Σχολής (ΣΣΑΣ) και της Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής του ΓΕΣ.
Η απόφαση της κυβέρνησης θα πρέπει να λογίζεται ως ορθή. Είναι πράγματι ανήκουστη η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και μάλιστα στις υγειονομικές υπηρεσίες του στρατεύματος. Κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί στο επίπεδο της ηθικής και της επιστημονικής και επαγγελματικής ευθύνης πολλών που καλούνται να υπηρετήσουν σε κρίσιμους τομείς. Η μόνη στάση της πολιτείας που επιβάλλεται είναι η αυστηρότης στις αποφάσεις και τις κυρώσεις. Η Ελλάδα για να αναβαθμισθεί και να αποκτήσει τη συγκρότηση και το κύρος της και πάλι, θα πρέπει να απαλλαγεί από την παρακμή της…