Μέχρι πρότινος ήταν ξένοι στο ίδιο κόμμα και δεν ήθελε να βλέπει ο ένας τον άλλον. Τώρα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον, καθώς θα σουλατσάρουν στον ίδιο δρόμο. Αναφέρομαι στους πρώην προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα γίνουν και γείτονες. Ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και έναν χρόνο έχει το πολιτικό του γραφείο στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία ξεκινά από το Σύνταγμα και καταλήγει στη λεωφόρο Συγγρού. Με τα πόδια ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάζονται για να την περπατήσεις. Στη λεωφόρο Αμαλίας θα στεγάζονται και γραφεία του Κινήματος Δημοκρατίας του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος εντός της ημέρας σκοπεύει να κάνει και μια «ξενάγηση» στον χώρο σε κορυφαία στελέχη του κόμματος του.
Εν τω μεταξύ, με τα κτίρια της λεωφόρου Αμαλίας, που έχουν θέα τον Εθνικό Κήπο και τους στύλους του Ολυμπίου Διός, οι Συριζαίοι -νυν και πρώην- έχουν μια «λατρεία». Εκτός από τους Αλ. Τσίπρα και Στ. Κασσελάκη, στον ίδιο δρόμο είχαν στο παρελθόν τα πολιτικά τους γραφεία, και μάλιστα στον ίδιο όροφο, δυο πρώην κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ: οι Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης.
«Έντιμη Ελλάδα» από Πολάκη και Καμμένο;
Εάν στο τέλος ο Αλ. Τσίπρας προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, είναι βέβαιο ότι αυτό θα σημάνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής του ηγεσίας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Σ. Φάμελλο αλλά και στον εμφανιζόμενο ως… συμπρόεδρο του κόμματος και εν αναμονή αρχηγό Π. Πολάκη. Ο τελευταίος, έτσι και δει πως ο Αλ. Τσίπρας πάει να διαλύσει το μαγαζί, για να επανέλθει φρέσκος φρέσκος και με «πτυχίο» από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο κάποτε σκυλόβριζε ο Θ. Καρτερός, θα κάνει αλλιώς τα κουμάντα του, για να μην είναι μια ζωή δεύτερος. Ενδεχομένως να φτιάξει νέο κόμμα με τον κολλητό του Π. Καμμένο, ο οποίος προ ημερών από τη γενέτειρα του Παυλή, την Κρήτη, μας προετοίμασε για την επάνοδό του στο πολιτικό προσκήνιο, κάνοντας αναφορές σε συνεργασίες του με πρόσωπα που μπορεί ιδεολογικά να προέρχονται από άλλους χώρους.
Ας τα πει στον Αλέξη ο κ. Καραμέρος
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον συνάδελφο Θ. Φουσκίδη, ανέφερε σε κάποιο σημείο της συνέντευξής του ότι το «να ακούγεται δημοσίως η ισοπεδωτική θέση ότι η αντιπολίτευση δεν πείθει και δεν κάνει σωστά τη δουλειά της είναι κάτι που βολεύει τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ». Το πρώτο πρόσωπο που μου ήρθε στο μυαλό, ακούγοντας τον Γ. Καραμέρο, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς προ ημερών αυτός έθεσε θέμα ανεπάρκειας των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Άρα, η αιχμή του κ. Καραμέρου στρέφεται και εναντίον του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βάλλεται και απ’ το εκδοτικό συγκρότημα του Κ. Βαξεβάνη, που τον παρουσιάζει «άφιλο και καιροσκόπο».
!«Έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα πράγματα» είναι η απάντηση που δίνει ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καρπενάρος με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με τα «παπαγαλάκια» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούν να τον εμφανίσουν ως εντολοδόχο του Μεγάρου Μαξίμου.
Γιατί αποφεύγει τον Stefanos ο Σαρακιώτης
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, ενώ ήταν κολλητός με τον Στ. Κασσελάκη, εντούτοις, μόλις αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσχώρησε στο Κίνημα Δημοκρατίας. Ο λόγος που δεν το έκανε και συνεχίζει να μην το πράττει είναι γιατί ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του στον νομό Φθιώτιδας, όπου και εκλέγεται βουλευτής, προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον προτρέπουν να τα βρει με τον Ν. Ανδρουλάκη. Στο επιτελείο όμως του Στ. Κασσελάκη συζητείται και μια άλλη παράμετρος για την άρνησή του να αποδεχτεί την ένταξή του στο Κίνημα Δημοκρατίας. Ποια είναι αυτή; Πως ο Γ. Σαρακιώτης «ακούει προσεκτικά» και τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα εναντίον του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Καπελώματα
Στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν τρόπο να καπελώσουν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, ενσωματώνοντας νέα αδικήματα στην ελλιπή πρόταση του Ν. Ανδρουλάκη για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη εναντίον του Χ. Τριαντόπουλου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Συγκεκριμένα, εξετάζουν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα με επίκληση του αδικήματος του σφετερισμού της εξουσίας. Δηλαδή ότι ο Χ. Τριαντόπουλος ως εντεταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκε στο πεδίο, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων, για τις οποίες ήταν θεσμικά αναρμόδιος και ως εκ τούτου υποκατέστησε με την παρουσία του τις αρμόδιες Αρχές.
Εφημερίδα Απογευματινή