Διαβάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Χρ. Τριαντόπουλου, οφείλω να ομολογήσω ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε δίκιο, όταν δήλωνε ότι τα στοιχεία που αναφέρονταν στη δικογραφία για τον ίδιο ήταν ελλιπή και έωλα, ώστε να στοιχειοθετηθεί σε βάρος του ένα κατηγορητήριο που θα τον οδηγήσει «δεμένο» χειροπόδαρα στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν έχει καμία σχέση με το τραγικό δυστύχημα και τον θάνατο των 57 ανθρώπων, απλώς οδηγείται στην Προανακριτική με ερωτήματα που σχετίζονται με το εάν φέρει ευθύνη για τις εργασίες που έγιναν στον ευρύτερο χώρο του δυστυχήματος και το κατά πόσο αυτό προκάλεσε αλλοίωση στη διαδικασία εντοπισμού ευρημάτων.
Το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του δεν ισχυρίζεται πως από μέρους του υπήρξε δόλος, κάτι που να δικαιολογεί έστω και το σενάριο της συγκάλυψης, αλλά αναφέρεται σε ενδείξεις που μπορεί να τον βαραίνουν, επειδή στις χωματουργικές εργασίες που έγιναν «πρόσφερε την απαραίτητη ψυχική συνδρομή, διά της εμφανούς “πολιτικής κάλυψης” της πράξεώς τους, και σε κάθε -επιπλέον- περίπτωση, παρέλειψε να τους αποτρέψει». Με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό, ο Χρ. Τριαντόπουλος οδηγείται στην Προανακριτική Επιτροπή, με την κατηγορία ότι «πρόσφερε ψυχολογική συνδρομή» στις χωματουργικές εργασίες που έγιναν, αλλά δεν ενοχοποιείται ευθέως ότι έδωσε εντολή να γίνουν, και εγκαλείται, επειδή παρέλειψε να τις αποτρέψει. Όταν ξεκινήσει η Προανακριτική Επιτροπή και οι βουλευτές αναλάβουν ρόλο «δικαστή», θα έχει ενδιαφέρον να καλέσουν στη Βουλή όσους συμμετείχαν στο επιχειρησιακό πεδίο, και να τους ρωτήσουν έναν έναν, αστυνομικούς, εθελοντές, πυροσβέστες, διασώστες, εργολάβους, εάν σε κάποια σύσκεψη έλαβαν εντολή από τον κ. Τριαντόπουλο να επιχειρήσουν.
Έξι χρόνια μετά, ακόμα ψάχνει δικαιολογίες ο «άχαστος»
Η κουτοπονηριά του Αλ. Τσίπρα είναι ανεξάντλητη, όταν επιδιώκει να δικαιολογήσει το εκλογικό στραπάτσο που υπέστη από τη ΝΔ και κατ’ επέκταση την αποδοκιμασία του από τον ελληνικό λαό. Χθες στην εκδήλωση που οργάνωσε το ινστιτούτο του για το κράτος Δικαίου, άφησε να εννοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος δεν θα είχε χάσει τις εθνικές εκλογές από τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη εάν η κοινή γνώμη είχε πλήρη εικόνα για την υπόθεση των Τεμπών. Εν τω μεταξύ, ο Αλ. Τσίπρας το συγκεκριμένο θέμα το είχε κάνει σημαία προεκλογικά σε όλα τα επίπεδα, και μάλιστα για να κερδίσει ψήφους, ποντάροντας στην εργαλειοποίηση της τραγωδίας, επέλεξε να είναι υποψήφιος στον νομό Σερρών, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να «κατατροπώσει» τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα.
!Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η Όλγα Γεροβασίλη πήγε να βγάλει λάδι τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, ως προς τις ευθύνες του για τις δικογραφίες που έφταναν στο Κοινοβούλιο, επειδή αμφότεροι έχουν κοινό τόπο καταγωγής. Δηλαδή είναι Ηπειρώτες.
Ανδρουλάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για το «συγχωροχάρτι»
Στη χθεσινή κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα όπου ηγείται ο Σ. Φάμελλος «κακό σπυρί της αντιπολίτευσης». Και αυτό επειδή την πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του Χρ. Τριαντόπουλου, με αιχμές και εναντίον του Κ. Τασούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διά της Όλγας Γεροβασίλη προσπάθησε να την απαξιώσει, δίνοντας και «συγχωροχάρτι» στον Κ. Τασούλα, με το να δηλώνει ότι δεν έκρυβε τις δικογραφίες, αλλά και με το να αφήνει να εννοηθεί ότι τα στοιχεία για τον Χρ. Τριαντόπουλο ήταν γνωστά και δεν σήκωναν σοβαρές κατηγορίες εναντίον του. Τώρα, ως προς το ερώτημα ποιοι συνέταξαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Χρ. Τριαντόπουλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο το έγραψαν οι βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη και Παναγιώτης Δουδωνής σε συνεργασία με τον Χρήστο Κακλαμάνη, δικηγόρο και γιο του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.
Μόνο ο Αλέξης μπορεί…
Με πρόσχημα μια -τάχα μου- περισπούδαστη εκδήλωση για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να το παίξει ξανά «πατερούλης» της Κεντροαριστεράς, δίνοντας έμφαση στις κοινοβουλευτικές συνέργειες που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα τα δημοκρατικά κόμματα, ώστε να ρίξουν τον Κ. Μητσοτάκη. «Μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα επουλώσει τις πληγές της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για κοινό βηματισμό μέσα στο Κοινοβούλιο; Ας μην κρυβόμαστε, η εικόνα εκεί έξω δεν είναι καλή ούτε για την αντιπολίτευση. Ανεξάρτητα ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο. Και αυτό μας αφορά όλους, τον καθένα από εμάς. Μας αφορά, αλλά και μας υπερβαίνει ταυτόχρονα, με την έννοια ότι είναι ευθύνη πρωτίστως των ηγεσιών της προοδευτικής αντιπολίτευσης να δώσουν απαντήσεις», ανέφερε.
Εφημερίδα Απογευματινή