Δεν έχουμε καμία όρεξη να υπερασπιστούμε τον Στ. Κασσελάκη, αλλά την ευθύνη για το γεγονός ότι του επετράπη για πρώτη φορά να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε κωλύματα με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο εξωτερικό, τη φέρουν η Κουμουνδούρου και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ο Στ. Κασσελάκης ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τις απαγορευτικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, τις οποίες η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το 2016 ως «φωτογραφικές» για τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα.
Εφόσον ο κ. Κασσελάκης διεκδικούσε την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν γνωστό πως διαθέτει εταιρείες στην αλλοδαπή, έπρεπε από τότε να μην τον αφήσουν να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Όση ευθύνη έχει ο «ανίδεος» Στ. Κασσελάκης άλλη τόση και μεγαλύτερη έχουν αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια, ενώ ήξεραν ως κοινοβουλευτικοί τι προβλέπει η νομοθεσία.
Και αυτοί που τον στήριξαν, όπως οι Ν. Παππάς και Π. Πολάκης, αλλά και αυτοί που δεν τον στήριξαν, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δ. Τζανακόπουλος, παραβίασαν πρώτοι το δικό τους νομοθέτημα. Οι μεν πρώτοι γιατί δεν τους ένοιαζε ο νόμος, αλλά πώς θα χάσει η Αχτσιόγλου, ενώ η Αχτσιόγλου δεν ασχολήθηκε επειδή νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο απέναντι στον «γραφικό» Αμερικανό.
Η βασιλεία του μονόφθαλμου
Εάν κάποιος χαίρεται που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, η Νέα Αριστερά βολοδέρνει στο 2,5% και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει απώλειες, αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Άρα, μπροστά στον Σ. Φάμελλο, τον Αλ. Χαρίτση και τον Ν. Ανδρουλάκη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται «φωτεινό παράδειγμα», για να ηγηθεί στο τέλος ενός συμμαχικού σχήματος των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη.
! Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, τότε είναι βέβαιο ότι το πρόσωπο αυτό θα συνδέεται με τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, ο οποίος -κατά την περίοδο της οκτάχρονης θητείας του στην πρωθυπουργία- είχε στο πλευρό του σοβαρούς ανθρώπους.
Για να μην ξεχνιόμαστε…
Γράφουμε για τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν παρέστη στην κηδεία του Κώστα Σημίτη, αλλά πολλοί έψαχναν στη Μητρόπολη και στη συνέχεια στο Α΄ Νεκροταφείο και τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος είναι και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να αιτιολόγησε τη δική του απουσία με τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, όμως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είχε κάποιες εργασίες ανήμερα της κηδείας του Κ. Σημίτη και -ως εκ τούτου- ο Ν. Παπανδρέου θα μπορούσε να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του Κ. Σημίτη.
Με αφορμή όλα αυτά και στην προσπάθειά μου να δικαιολογήσω τον Ν. Παπανδρέου, θυμήθηκα ότι, όταν ο αδελφός του, Γιώργος, έχασε δεύτερη φορά τις εθνικές εκλογές από τον Κ. Καραμανλή και αμφισβητήθηκε από τον Ευ. Βενιζέλο, είχε δώσει μια συνέντευξη στην οποία -εμμέσως πλην σαφώς- εμφάνιζε ως «λιποτάκτη» τον Κ. Σημίτη από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που έδωσε στον αδελφό του δεν ήταν το δαχτυλίδι της διαδοχής αλλά ο σταυρός του μαρτυρίου.
Και όλο χτυπάει το τηλέφωνο
Λογικό είναι κάποιοι άνθρωποι να επικοινωνούν αυτές τις ημέρες με τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο ή ανθρώπους απ’ το περιβάλλον του, προκειμένου να πληροφορηθούν τι γίνεται σε σχέση με το ενδεχόμενο να προταθεί από τον Κ. Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε αυτές τις «κλήσεις περιέργειας» που δέχεται ο Ευ. Βενιζέλος από πολιτικά, και όχι μόνο, πρόσωπα, η απάντηση που φέρεται να δίνει είναι «δεν ξέρω τίποτα, δεν μου έχει πει κανένας τίποτα». Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης με τη στάση του έχει αποσυντονίσει και τους πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και τους δημοσιογράφους
Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή