Τύφλα να έχει ο Μπαμπινιώτης μπροστά στον Κασσελάκη…

Όταν ανέλαβε την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζε «Αμερικάνος», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποσπάσει τη συμπάθεια και την επιείκεια της κοινής γνώμης
10:42 - 3 Ιανουάριος 2025

Το πρόβλημα του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι δεν διαθέτει καλό μνημονικό με αποτέλεσμα να εκτίθεται δημοσίως όταν για το ίδιο θέμα παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή. Δηλαδή ένα άλλο βολικό ψέμα. Θα θυμάστε, φαντάζομαι, ότι όταν ανέλαβε την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζε «Αμερικάνος», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποσπάσει τη συμπάθεια και την επιείκεια της κοινής γνώμης. Για να πουλήσει το αφήγημα του «ξεριζωμένου» έφηβου έπρεπε να γίνει πιστευτός εκείνη την περίοδο.

Τι έκανε; Μας ενημέρωνε ότι τα ελληνικά του δεν είναι και τόσο καλά, αλλά μαθαίνει γρήγορα. Εμείς βέβαια από τότε είχαμε επισημάνει ότι μας δούλευε στο συγκεκριμένο θέμα και πως όλα αυτά τα δακρύβρεχτα και συγκινητικά έκρυβαν σκοπιμότητες. Και σε ό,τι αφορά τα ελληνικά του είχαμε διαπιστώσει ότι τα χρησιμοποιούσε μια χαρά και δεν έδειχνε έναν άνθρωπο που βρέθηκε στα ξένα και απώλεσε τη μητρική του γλώσσα ή την επαφή του με την Ελλάδα.

Και ενώ ο ίδιος πριν από έναν χρόνο το έπαιζε «Αμερικάνος», τώρα που δέχθηκε από κάποιους κριτική για το βιβλίο που γράφει με τα «φτωχά του ελληνικά» πήγε και έδωσε μία ακόμη συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα, όπου εμφανίστηκε ως αυθεντία της «Γλώσσας και των Νέων Ελληνικών», δηλώνοντας ότι εξαιτίας της τεράστιας έφεσης που είχε στα μαθήματα αυτά το Κολλέγιο Αθηνών δεν ήθελε να τον χάσει από μαθητή του.

Δηλαδή, ενώ πριν από έναν χρόνο υποδυόταν τον κατατρεγμένο μετανάστη που η άτιμη μοίρα τον απόκοψε από τη μητρική του γλώσσα, στη συνέντευξή του στον Λιάγκα άρχισε να καυχιέται πως μιλάει καλύτερα ελληνικά και από τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Ψέμα στο ψέμα.

Καβάλησε το καλάμι ο Mister Στέφανος

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εάν θέλει να τον πάρει στα σοβαρά ο κόσμος, θα πρέπει να μην εκπέμπει μηνύματα γραφικότητας. Η πολιτική δεν είναι χαβαλές και οι πολιτικοί πρέπει να μην εμφορούνται από αμετροέπεια. Ακόμη και αν έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, καλό θα είναι να μην φτάνουν στο σημείο να αξιολογούνται ως ψώνια.

Το να βγαίνει σε κάθε του συνέντευξη ο Σ. Κασσελάκης και να δηλώνει πως θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να σταδιοδρομήσει ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, είναι κάτι που δείχνει έπαρση και αλαζονεία. Δεν καταλαβαίνει πως αυτό τού κάνει ζημιά; Μοιάζει με έναν τύπο που έβγαινε σε κάτι «τρας» εκπομπές της τηλεόρασης και δήλωνε με αυταρέσκεια «είμαι ο μίστερ μπούτια».

Στον ΣΥΡΙΖΑ χρωστάνε μια ακόμη «Προεδρική θητεία» στον Προκόπη Παυλόπουλο. Οπότε θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους τους να τον προτείνουν εκ νέου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, αφού ο κακός Κ. Μητσοτάκης δεν του ανανέωσε την παραμονή του στην Ηρώδου Αττικού το 2019.

 

Η έκτακτη σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ από Παναγόπουλο

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, υπό τον φόβο να του γυρίσει μπούμερανγκ η ιστορία με την ΟΤΟΕ, όπου δέχεται κριτική πως «τακίμιασε» με τους δεξιούς για να μην κερδίσει το προεδρείο η ΠΑΣΚΕ, πήγε και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη την τελευταία ημέρα του χρόνου με σκοπό να ενημερώσει τους «συντρόφους» του πως ο ίδιος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου νωρίς το μεσημέρι ο Γ. Παναγόπουλος έκανε διαδικτυακή σύσκεψη με τα εκλεγμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, θέλοντας να απαντήσει για το θέμα της ΟΤΟΕ, το οποίο έχουμε αναδείξει από αυτή εδώ τη στήλη εδώ και μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σε αυτή την ενημέρωση ο κ. Παναγόπουλος εξήγησε στους «πράσινους» συντρόφους του πως ο ίδιος δεν αναμείχθηκε στις αρχαιρεσίες της ΟΤΟΕ. Το γεγονός δε ότι κάποιοι συνδικαλιστές του χώρου συμμάχησαν με τη δεξιά παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, ήταν κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Επενδύσεις α λα ΓΣΕΕ

Εδώ και μέρες γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών και καταγγελιών για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της ΓΣΕΕ διαχειρίζεται τα χρήματα των εργαζομένων. Κανονικά θα έπρεπε και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να παρακολουθεί τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων που υπάγονται στη ΓΣΕΕ σε διάφορες επενδυτικές δραστηριότητες.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση στο εξής ερώτημα: Ισχύει ότι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ «βρήκε» συναρπαστική την ιδέα να επενδύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε επενδυτικό προϊόν που λάνσαρε γνωστός πρώην τραπεζίτης; Ενέχουν κάποιο ρίσκο αυτές οι επενδύσεις όταν τα χρήματα προέρχονται από τους εργαζομένους;

Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή