Πώς «κέρδισε» το χρίσμα ο Χ. Ράμμος – Οι «μυστικοί δίαυλοι» ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς…

18:13 - 4 Δεκέμβριος 2024

Το 2020 ο Γιάνης Βαρουφάκης, θέλοντας να οικειοποιηθεί τον αγώνα της Μάγδας Φύσσα εναντίον της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής και -δίχως προηγουμένως να την έχει ενημερώσει- την πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χθες ο Αλέξης Χαρίτσης, από το ίδιο ακριβώς σημείο, ανακοίνωσε ότι η Νέα Αριστερά προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις είναι ότι η Μάγδα Φύσσα, αν και δεν είχε ιδέα για την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη, εντούτοις αρνήθηκε το όνομά της να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι κομματικών εντυπώσεων. Αντιθέτως, ο Χ. Ράμμος πρωταγωνίστησε σε παρασκηνιακές συνεννοήσεις με τη Νέα Αριστερά -ενδεχομένως και με το ΠΑΣΟΚ- ώστε να πάρει το προεδρικό χρίσμα, καταφέρνοντας τελικά να δικαιώσει όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα τον εγκαλούσαν ότι μεροληπτούσε σε βάρος της σημερινής κυβέρνησης ως πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Και ο κ. Χαρίτσης τον εξέθεσε δημοσίως, αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση προς το πρόσωπό του για την Προεδρία της Δημοκρατίας έρχεται κατόπιν συμφωνίας μαζί του, διότι εύλογα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Ράμμος τόσο καιρό πούλησε κομματική εκδούλευση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για να προσποριστεί ως πολιτικό αντάλλαγμα το χρίσμα του υποψηφίου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Επίσης, με τη στάση του αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τελικά ότι τα πρόσωπα που διατελούν επικεφαλής στις περίφημες Ανεξάρτητες Αρχές, κάτι που ισχύει και για τη ΝΔ, δεν φέρουν το «αντικειμενικό φωτοστέφανο» της αδέκαστης πολιτικής αγιοσύνης.

Σεβασμός στη δημόσια Παιδεία με πράξεις

Κανονικά, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα πρέπει να θεσμοθετήσει το διεθνές απολυτήριο IB και στα ελληνικά πανεπιστήμια, ώστε να μην εξέρχονται από τις σχολές «πτυχιούχοι» χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και μειωμένων προσόντων. Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια ολόκληρη κοινωνία γαλουχήθηκε με την αντίληψη ότι η αριστεία είναι ρετσινιά και η άρνηση στην αξιολόγηση αναφαίρετο δικαίωμα. Κάπως έτσι καλλιεργήθηκε και η κουλτούρα πως δεν έχει καμία αξία ο έπαινος της διάκρισης ή η επιβράβευση της μείζονος προσπάθειας. Με την κίνησή του ο κ. Πιερρακάκης να εισαγάγει στα δημόσια σχολεία το «διεθνές απολυτήριο» δίνει και μια απάντηση σε όσους μέχρι τώρα κατηγορούν τη ΝΔ πως μεροληπτεί υπέρ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

!Πριν από τον Αλέξη Χαρίτση, τον Χρήστο Ράμμο είχε προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας και ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Μαργαρίτης. Αυτό γεννά υποψίες, μήπως το όνομά του το «έριξε» στον αέρα, επειδή κάποιος του το σφύριξε από τη Νέα Αριστερά.

Οι «μυστικοί δίαυλοι» ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Χαρίτσης πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, λίγες ώρες προτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνιστά την τέλεια πολιτική προβοκάτσια ή το έξυπνο επικοινωνιακό σαμποτάζ εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη. Και να θέλει σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να την πέσει στον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών επικαλούμενος τα σχετικά πορίσματα της ΑΔΑΕ και του κ. Ράμμου, δύσκολα θα γίνει πειστικός και πιστευτός στα μάτια της κοινής γνώμης, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος διεκδικεί την Προεδρία της Δημοκρατίας με το κομματικό χρίσμα της Νέας Αριστεράς.

Κάτι που επίσης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι προς διερεύνηση, κυρίως από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι αν ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «μυστικοί δίαυλοι» επικοινωνίας μεταξύ συγκεκριμένων στελεχών των δύο κομμάτων. Λέτε να μιλάει ο Νίκος Μπίστης με τον Θεόδωρο Μαργαρίτη;

Τιμή του και καμάρι του

Αξιοποιώντας τις θετικές αναφορές που κάνει προς το πρόσωπό του η Α. Μέρκελ στα απομνημονεύματά της, ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να βγει και από πάνω στις δημόσιες εμφανίσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί πως η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος του δίνει τα εύσημα, επειδή έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Και καμαρώνει κιόλας, αντί να ζητήσει συγνώμη, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας είναι ότι ο ελληνικός λαός τον έκανε πρωθυπουργό το 2015, επειδή πίστεψε ότι δεν θα υποκύψει στην Α. Μέρκελ. Όχι επειδή θα υπέγραφε με κλειστά τα μάτια οτιδήποτε του ζητούσε. Θα ήταν λοιπόν πιο τίμιο από μέρους του να δηλώνει «έκανα ό,τι μου ζήτησε η Α. Μέρκελ, για να σωθεί η χώρα και να γλιτώσω και εγώ την κρεμάλα στου Γουδή».