Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε αυτή την ομάδα καλείται να συνεργαστεί και με τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Α. Τσίπρα, που με τις ιδιότητες πλέον των απλών βουλευτών εκπροσωπούν τα κόμματά τους, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Η Ντόρα ήδη έχει συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δει και τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό χθες, «φλερτάρει» με τη θέση του επικεφαλής συντονιστή των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς στο Συμβούλιο της ΕΕ. Η πλάκα είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη προβλήθηκε από κάποια ΜΜΕ, που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της Κουμουνδούρου, ως σημαντικό γεγονός για να «αποθεωθεί» επικοινωνιακά ο Αλέξης.
– Και τι έγινε δηλαδή που ο Σ. Κασσελάκης κατά την τελευταία περιοδεία του στον Βόλο επισκέφθηκε την οικία της θείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για να κάνει την ψυχοπονιάρικη λεζάντα του ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών; Είδηση θα ήταν εάν πήγαινε στην οικία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τον ανέμενε πώς και πώς στην περιοχή μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ. Εν τω μεταξύ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, επειδή ο κ. Μεϊκόπουλος, αντί να κάτσει στα αυγά του, βγαίνει και δίνει κωμικές εξηγήσεις για την παρουσία του Κασσελάκη στην οικία της θείας του. Στον Γ. Λιάγκα τι το ήθελε να δώσει συνέντευξη; Χειρότερα τα έκανε. Ας έβγαινε καλύτερα η θεία του να μιλήσει.
–Δεν ξέρω αν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφας διακατέχεται από τον φόβο του ηλικιακού ρατσισμού.
Δηλαδή μήπως ανησυχεί πως θα εισέλθει στην επικίνδυνη ζώνη του «αποκλεισμού» επειδή ανήκει στα άλογα που όταν γεράσουν τα σκοτώνουν, αλλά χθες που εμφανίστηκε στην ΕΡΤ έφτυνε τον κόρφο του επειδή τον αποκάλεσαν «ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς». «Μη λέτε τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι φεύγουμε», σχολίασε. Γιατί δεν εισέπραξε ως κολακεία τον χαρακτηρισμό «ιστορικό στέλεχος», που του προσέδωσαν οι παρουσιαστές, αλλά ως «αποστρατεία».
Στο…αρχείο η υπόθεση Τζανακόπουλου
Ούτε χθες «εκδικάστηκε» από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της απόπειρας βιαιοπραγίας του Δ. Τζανακόπουλου εναντίον του «συντρόφου» του Π. Ρήγα το βράδυ των εθνικών εκλογών. Όπως έμαθα, το πειθαρχικό όργανο της Κουμουνδούρου ασχολήθηκε με δευτερεύουσας σημασίας υποθέσεις ανάμεσα σε «ξεκατινιάσματα» μικρομεσαίων στελεχών. Για το θέμα του Τζανακόπουλου η μόνη αναφορά που έγινε ήταν ότι ακόμη βρίσκεται σε φάση «εσωκομματικής προανάκρισης». Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Προφανώς η κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης θα δρομολογηθεί σε κορυφαίο επίπεδο και δεν θα πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δίχως να έχει προηγηθεί ενημέρωση στον Σ. Κασσελάκη για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Δύσκολος αποχαιρετισμός
Με μία λιτή ανάρτηση, αλλά και μία κοινή φωτογραφία, αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης μπορεί να μη συμβάδισε στον αθλητισμό με τον Γιάννη Ιωαννίδη (αθλητής του χάντμπολ ο πρώτος, παίκτης και προπονητής του μπάσκετ ο δεύτερος), τους συνέδεε όμως βαθιά φιλία και είχαν διατελέσει και οι δύο υφυπουργοί στις κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.
Στους λογαριασμούς του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε απλά: «Καλό ταξίδι, κόουτς…».
Στον πάγκο… (με πάγο) ο Πολάκης
Μπορεί ο Π. Πολάκης να παριστάνει τον «πολλά βαρύ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία την εκλογή του Σ. Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μέχρι τώρα βρίσκεται στον «πάγο» και στον «πάγκο» της ομάδας που σκοπεύει να ρίξει στη μάχη ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κασσελάκης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιο ρόλο θα αναθέσει στον Πολάκη, επειδή με την αξιοποίηση του «αψύ» Κρητικού διαφωνεί η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πάνω από δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαμηνύσει με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ότι δεν πρόκειται να κάτσουν να δίνουν αναφορά στον Πολάκη σε περίπτωση που ο Κασσελάκης τον ορίσει υπεύθυνο για τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Και τις ίδιες ενστάσεις διατυπώνουν και για τον Γ. Τσίπρα, που ανέλαβε διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, όπως λένε, είναι πιο αντιδραστικός από τον Πολάκη στη συμπεριφορά του.