Ούτε το Ισραήλ ούτε το Ιράν δείχνουν πλέον να προτίθενται με τις ενέργειές τους να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, στην τελική τους πλέον φάση. Η Ιερουσαλήμ επέλεξε ένα απολύτως λελογισμένο και καλά υπολογισμένο πλήγμα επί ιρανικού εδάφους σε στόχους κατεξοχήν καταστροφής ραντάρ, ως μορφή αντιποίνων στα πυραυλικά πλήγματα που υπέστη την 1η Οκτωβρίου. Από την πλευρά της η Τεχεράνη αντέδρασε με ψυχραιμία και εκτιμάται ως απίθανη η εκδοχή να απαντήσει με νέο πλήγμα σε βάρος του Ισραήλ τις εναπομένουσες λίγες ημέρες μέχρι την 5η Νοεμβρίου, οπότε ολοκληρώνονται οι αμερικανικές εκλογές. Η τελευταία περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην περιοχή δείχνει ότι είχε αποτελέσματα.
Η διαρροή εγγράφων από τις ΗΠΑ, με απόρρητες πληροφορίες για στόχους του Ισραήλ, δεν επηρεάζει τόσο τις εξελίξεις όσο το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο στις ΗΠΑ, αφού ήδη ανακοινώθηκε έρευνα σε επίπεδο εθνικής ασφαλείας από το FBI, που επικεντρώνεται στο υπουργείο Άμυνας για την πηγή της διαρροής. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη, θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο την ψηφοφορία, δίδοντας προνόμιο στους Ρεπουμπλικανούς .
Το Ισραήλ θα μπορέσει να αξιοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στα δυο μέτωπα που έχει ανοιχτά με τη Χαμάς στη Γάζα και κυρίως με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, χωρίς να κλιμακώνει το κύριο μέτωπο με την Τεχεράνη. Το Ισραήλ εξάλλου με επίσημες δηλώσεις αυξάνει την πίεση στην Τουρκία και τον ΟΗΕ για το κουρδικό ζήτημα. Σε σχέση με τη Γάζα, διατυπώνεται μια νέα πρόταση ολιγοήμερης εκεχειρίας με τη συμβολή της Αιγύπτου, για απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων. Με τα δεδομένα αυτά, όλα τα βλέμματα στον κόσμο είναι στραμμένα πλέον στην Ουάσινγκτον, με τους Αμερικανούς να έχουν αρχίσει ήδη να ψηφίζουν, τον Ντ. Τραμπ να προηγείται και να φαντάζει πλέον το φαβορί για την επόμενη προεδρία των ΗΠΑ.