Σε κανονικές συνθήκες θα ήταν αστεία η συζήτηση που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ περί παραίτησης των βουλευτών Επικρατείας, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος του Στ. Κασσελάκη στο Κοινοβούλιο σε περίπτωση που αυτός είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, η «αντικανονικότητα» είναι η λατρεμένη συνήθεια στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πλάκα είναι πως πάνω σε αυτό το σενάριο έγινε και σοβαρή συζήτηση με εντελώς, φυσικά, αυθαίρετο τρόπο, λες και τα πρόσωπα που έπρεπε να παραιτηθούν για το χατίρι του «σώγαμπρου» υποψηφίου της Αριστεράς τοποθετήθηκαν στο Επικρατείας ως «διακοσμητικές» γλάστρες. Και φυσικά καλά έκαναν και αρνήθηκαν να παραιτηθούν τόσο ο Όθωνας Ηλιόπουλος όσο και η Έλενα Ακρίτα. Και επειδή αυτή η ιστορία φούντωσε απ’ τον ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, επίσης βουλευτή Επικρατείας, αν θέλει ας παραιτηθεί ο ίδιος και τότε να δείτε τι πλάκα θα σπάσουμε, αν, αντί να βοηθηθεί ο Κασσελάκης, του κρατήσει την έδρα η πρώτη επιλαχούσα Π. Τσαπανίδου. Σε κάθε περίπτωση η Βουλή δεν είναι μπουζουξίδικο για να εξυπηρετείς τον ματσωμένο πελάτη, σηκώνοντας από ένα καλό τραπέζι άλλους για να κάτσει στη θέση τους.
Έχει ξεφύγει -εκτός ορίων- το εσωκομματικό ξεκατίνιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κάποια στελέχη του κόμματος, μην αντέχοντας το βρισίδι που τρώνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απ’ τους «Μουτζαχεντίν» του «Κασσελοπολακισμού», δηλώνουν πως θα στείλουν αίτηση για τη διαγραφή τους απ’ το κόμμα. Όπως το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Κεχαγιά, η οποία εκτός των άλλων σκοπεύει να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη, καθώς ένας φανατικός οπαδός του Στ. Κασσελάκη άρχισε να της στέλνει μηνύματα, αποκαλώντας τη «σαχλοκούδουνο», επειδή δεν συμφωνεί με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.
Ποιοι ταΐζουν τα φίδια που δαγκώνουν
Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου στους συναδέλφους στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τους «σκυλοβρίζει» το σύστημα του «Κασσελοπολακισμού», θεωρώντας πως στη μάχη για τη διαδοχή του Α. Τσίπρα δεν κρατάνε ισορροπίες και κλίνουν υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου. Στον Ν. Σβέρκο, στην Ευγ. Λουπάκη, στον Άγγ. Τσέκερη, στον Σπ. Ραπανάκη κ.ά. Μπορώ να καταλάβω πώς είναι ένας δημοσιογράφος να δέχεται οργανωμένη επίθεση έπειτα από κομματική εντολή ή υπόδειξη. Όμως, καλό θα είναι να αναλογιστούν οι συνάδελφοι στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα: πως τα φίδια που έχουν βγει σήμερα και τους δαγκώνουν τα τάιζαν με το γάλα της διαβολής και της συκοφαντίας οι «εργοδότες» τους. Εμείς, που δεν είμαστε στην «Αυγή», στο «Κόκκινο» στην «Εποχή» ή σε άλλες φανερές ή κρυφές δημοσιογραφικές επιχειρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε γίνει ο εύκολος στόχος της προπαγάνδας της Κουμουνδούρου και σε αυτή τη στρατηγική απαξίωσης των δημοσιογράφων συνέβαλαν δυστυχώς και κάποιοι «συνάδελφοι»-έμμισθοι της Αριστεράς. Αρθρογραφώντας ή κάνοντας εκπομπές για τους τάχα μου «Πετσοταϊσμένους» δημοσιογράφους, με τις γνωστές ανοησίες «περί ενημέρωσης 107» στην Ελλάδα και άλλες πολλές αθλιότητες σε βάρος δημοσιογράφων, που δεν ήταν πρόθυμοι να γίνουν «επικοινωνιακές» θεραπαινίδες της Κουμουνδούρου. Ας ρωτήσουν και τον Θ. Καρτερό, ο οποίος είχε μεγαλουργήσει στην προπαγάνδα της προσβολής των δημοσιογράφων που ασκούσαν κριτική στον Αλ. Τσίπρα. Ας ρωτήσουν την Κατερίνα και τον Σωτήρη της ΕΡΤ που ξελιγώνονταν με τον Παύλο Πολάκη, επειδή τα έλεγε ντρέτα κατά των υπόλοιπων δημοσιογράφων.
Η…βαρύγδουπη τοποθέτηση Κωνσταντινέα!
Στο εξόχως σουρεαλιστικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη, η περίπτωση του οποίου μάλλον παραπέμπει σε κοινωνικό πείραμα πολλαπλών στοχεύσεων παρά σε νορμάλ διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού σε κόμμα, ήρθε να προστεθεί και μια βαρυσήμαντη δήλωση του πρώην βουλευτή του κόμματος στον Νομό Μεσσηνίας, Π. Κωνσταντινέα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αντί να του ζητούν πρόγραμμα η Έφη Αχτσιόγλου και οι υποστηρικτές της, έπρεπε να του ζητούν «αυτόγραφο», επειδή πήρε την πρωτιά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Μέσα από αυτή τη δήλωση μπορεί να καταλάβει κανείς πως η πολιτική σκέψη του Π. Κωνσταντινέα, πρώην διαιτητή, εκτείνεται από το τέρμα μέχρι τη μικρή περιοχή. Και μάλλον μπέρδεψε την πολιτική με το ποδόσφαιρο.
Δεν ξέρουμε αν θα βγάλει άκρη η Αχτσιόγλου, στέλνοντας εξώδικά σε όλους όσοι «αποκάλυψαν» πως ζητούσε με SMS απ’ τον Αλ. Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές, αλλά αν θέλει να βγάλει άκρη ας ασχοληθεί με τους «πολιτικούς» που μπορεί να ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία και διακίνησαν τη σχετική «πληροφορία». Δικηγόρος είναι, μπορεί να ψάξει και να βρει με ποια πολιτικά πρόσωπα «συνδέονται» όσοι πιστεύει ότι έστησαν σε βάρος της μια προβοκάτσια.
Ο Νίκος Παππάς, που πάτωσε στις εσωκομματικές εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ως «ισοϋψής» σύμμαχος του Στ. Κασσελάκη, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να «κατοχυρώσει» τη θέση «νούμερο 2» στο κόμμα.
Στις παρεμβάσεις του για να δείξει πως η «συμμαχία» τους είναι καθοριστικής σημασίας, αναφέρεται σε κάποια «κοινή δήλωση» ή διακήρυξη, ώστε να δημιουργεί την εντύπωση πόσο επιδραστική είναι η παρουσία του στον ΣΥΡΙΖΑ.