Αντί ο Στ. Κασσελάκης ως άλλος Μακάριος της Κύπρου να εμφανίζει εαυτόν θύμα των πραξικοπηματιών της Κουμουνδούρου, δηλώνοντας «είμαι εδώ και σας ομιλώ» με αφίσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλό θα ήταν να δώσει και μια απάντηση για το εάν προτίθεται να παρουσιάσει ενώπιον του εκλογικού σώματος το ακριβές «Πόθεν Έσχες» του και όχι να επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς μέσω τρίτων, όπως η Έλενα Ακρίτα, που την έπεσε στον Χ. Σπίρτζη, επειδή ο τελευταίος στο πρόσφατο παρελθόν την είχε αδειάσει για τις επιθέσεις που έκανε στον Κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα.
Εφόσον ο Στ. Κασσελάκης είναι «διαυγής» και «ξάστερος» και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δεν έχουν καμία σκιά, για ποιο λόγο αφήνει τους υποστηρικτές του να εκτοξεύουν καταγγελίες εναντίον εκείνων που του ζητάνε να δημοσιοποιήσει το «Πόθεν Έσχες» του; Άλλωστε, το έχει προσκομίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς σε αυτή την «άρνηση» είναι ότι ο Στ. Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές παρουσίασε άλλα στοιχεία του «Πόθεν Έσχες» του από αυτά που στο τέλος έπρεπε να δηλώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Οπότε, για τον ίδιο είναι δίκοπο μαχαίρι να δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή κατάστασή του, όπως αυτή είναι εμπιστευτικά κατατεθειμένη στις αρμόδιες Αρχές, καθώς αμέσως οι «σύντροφοί» του θα προβούν σε αναλυτικό «ξεσκόνισμα», συγκρίνοντας το αμφιβόλου αξιοπιστίας excel που είχε παρουσιάσει πριν από τις ευρωεκλογές από τη Θεσσαλονίκη ως δήλωση «Πόθεν Έσχες» με αυτό που τελικά υποχρεώθηκε από τον νόμο να στείλει στη Βουλή, ελπίζοντας ότι θα δημοσιοποιηθεί έπειτα από δύο χρόνια.
Τζάκρη εναντίον Ραγκούση
Το είπε και το έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη. Χθες, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της κατέθεσε μήνυση στον Γ. Ραγκούση για συκοφαντική δυσφήμηση και πλέον τις διαφορές τους θα τις λύσουν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η Θ. Τζάκρη στη μηνυτήρια αναφορά της αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γ. Ραγκούσης αποδέχεται πως της άσκησε bullying κατά την περίοδο που τον είχε πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο Εσωτερικών την περίοδο διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.
!H Νέα Αριστερά με αίτημα του Αλέξη Χαρίτση, προέδρου της ΚΟ, της Έφης Αχτσιόγλου, μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Πέτης Πέρκα, γραμματέα της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα την ακρόαση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση υποψηφίου για τη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα.
Αλλά για να «αιτιολογήσει» 14 χρόνια μετά τη στάση του αυτή απέναντί της, έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί πως η Θ. Τζάκρη ήταν λαμόγιο, καθώς της συμπεριφέρθηκε άσχημα, επειδή την υποψιαζόταν πως θέλει να διασπαθίσει δημόσιο χρήμα. Επειδή η αντιπαράθεσή τους έχει και την κωμική της διάσταση, καθώς δύο «πασόκοι μαλώνουν στον ξένο αχυρώνα» του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει δίκη, βλέπω να καλούν για μάρτυρα τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Η συγκυρία της «ηρωικής εξόδου» Σαλμά
Δεν ξέρω εάν η πολιτική καριέρα του Μάριου Σαλμά θα ολοκληρωθεί μέσα από το κόμμα της Λατινοπούλου ή του Βελόπουλου, οι οποίοι διαγκωνίζονται στο παρασκήνιο για τη «μεταγραφή» του, αλλά σίγουρα ο Κ. Μητσοτάκης δεν τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας επειδή, τάχα μου, κατέθεσε ερώτηση μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους του για τα κόκκινα δάνεια. Αν επρόκειτο περί αυτού, θα «διέγραφε» και τους 11, όπως έκανε το 1998 ο Κώστας Καραμανλής που διέγραψε διαμιάς τους Α. Παπαληγούρα, Π. Τατούλη, Στ. Μάνο, Γ. Σουφλιά, Ν. Κάκκαλο και Β. Κοντογιαννόπουλο, επειδή διαφοροποιήθηκαν σε ψηφοφορία στη Βουλή επί άρθρου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
Επειδή όμως η πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού αλλά και του πονηρού, δεν θα εκπλαγούμε εάν στο τέλος αποκαλυφθεί πως ο κ. Σαλμάς σκοπίμως προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να χτίσει άλλοθι διά της «ηρωικής του εξόδου» για άσχετα ζητήματα από αυτά που προβάλλει. Γραμμή άμυνας δηλαδή, πριν εκτεθεί για άλλους ενδεχομένως λόγους.