Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινά την υλοποίηση ενός προγράμματος για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στους ΟΤΑ. Το έργο αφορά προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας και την υποστήριξη των ΟΤΑ από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8.000.000 ευρώ και δικαιούχοι είναι η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας, η ΚΕΔΕ, καθώς και κάθε άλλος φορέας που έχει συνάψει συμφωνία ή προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και προγράμματος. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2024.
Αν δεν το πήρατε χαμπάρι, να σας πω ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προχώρησε σε κυρώσεις εις βάρος του Φέλιξ Μπίτζιου και άλλων στελεχών της Intellexa σε σχέση με την εμπορία του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. Το πρώτο πακέτο κυρώσεων σε σχέση με την υπόθεση είχε ανακοινωθεί στις 5 Μαρτίου 2024, όταν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και το αρμόδιο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) είχαν ανακοινώσει βαριές κυρώσεις εις βάρος του Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτή του Ομίλου Intellexa, και της Σάρα Χάμου, συνιδρύτριας της εταιρείας και εταιρειών του ομίλου. Στην τότε ανακοίνωση είχε προαναγγελθεί ότι θα αναζητούνταν και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην όλη ιστορία.
Και προχθές απλώς ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Φέλιξ Μπίτζιου, Αντρέα Γκαμπάτσι, Μερόμ Χαρπάζ, Παναγιώτας Καραολή, Άρτεμης Αρτεμίου και Aliada Group Inc., τα οποία τέθηκαν σε καθεστώς κυρώσεων, επειδή θεωρήθηκε ότι «είναι υπεύθυνοι ή συνεργοί ή έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε δραστηριότητες που ξεκινούν ή διευθύνονται από άτομα που βρίσκονται κατά κύριο λόγο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και που είναι εύλογα πιθανό να οδηγήσουν ή έχουν συμβάλει σημαντικά σε μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική ή την οικονομική υγεία ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και που έχουν ως σκοπό ή αποτέλεσμα τη σημαντική υπεξαίρεση πόρων, εμπορικών μυστικών, προσωπικών αναγνωριστικών ή χρηματοοικονομικών πληροφοριών για εμπορικό ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή προσωπικό οικονομικό όφελος».
Επειδή εδώ τα διαβάζετε (πρώτοι) όλα, θέλω να σας μεταφέρω μια πληροφορία, ότι αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα ασχοληθούν και με τον απατεώνα Λαβράνο, ο οποίος σπεύδω να σημειώσω ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγαλοεπιχειρηματία, παλιό συνομιλητή της συχωρεμένης της βασίλισσας Ελισάβετ. Κι όταν λέω θα ασχοληθούν, κάποια στιγμή θα συνδέσουν τον Φέλιξ και τις εταιρείες του με τον Λαβράνο και τις πυραμίδες του.
!Θρίλερ προβλέπεται με την Commerzbank, καθώς ο αιφνιδιασμός της Unicredit, που παρουσιάστηκε να κατέχει το 9% της γερμανικής τράπεζας, έχει ανάψει φωτιές στη γερμανική κυβέρνηση. Το Βερολίνο ψάχνει γραμμές άμυνας για να εμποδίσει τη συγχώνευση και την «άλωση» από την ιταλική Unicredit, αναζητώντας στο πρόσωπο της Deutsche Bank τον μελλοντικό αγοραστή του 12% που κατέχει το γερμανικό Δημόσιο στην Commerzbank. Ο Αντρέα Ορσέλ της Unicredit, πάντως, το παίζει «Ρέμος». «Μπορεί να βγω, μπορεί να μπω, μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ», μοιάζει να σιγομουρμουρίζει αδιάφορος, δηλώνοντας ότι η Unicredit μπορεί να κάνει όποια κίνηση κρίνει και, πάντως, «έχουμε μεγάλη υπομονή».