OFF THE RECORD: Κόντρα για την αναβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας…

15:50 - 22 Απριλίου 2024

Κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Ρωμανό και τον Νίκο Φαραντούρη έφερε η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s σε θετικές από σταθερές. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, δηλώνοντας δηκτικά ότι το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας (ΒΒΒ-) δεν «τρώγεται», καθώς δεν έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο τη ζωή των πολιτών.

«Δεν έχω καταλάβει, όπως και χιλιάδες, πώς τους επηρεάζει το ΒΒΒ στην τσέπη τους, πώς τα είδη πρώτης ανάγκης», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει διατελέσει σύμβουλος σε επενδυτική τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα, ψέματα και ασχετοσύνη. «Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρούν ότι “το ΒΒΒ δεν τρώγεται”, αλλά συνεχίζουν να θεωρούν σταθερά ότι ο “σανός” καταπίνεται αμάσητος από την κοινωνία», αναφέρει. Στη δήλωσή του κατηγορεί επίσης τον κ. Φαραντούρη για λαϊκισμό, προσθέτοντας ότι «όταν όλη η Ευρώπη αναπτυσσόταν, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα».

Με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκαν χθες στη συμπρωτεύουσα την Ολυμπιακή Φλόγα

insider

Ερωτήματα για τον διπολισμό 

Δεν γίνονται κατανοητοί οι χειρισμοί της Ελλάδας σε σχέση με τη στρατηγική της στα Δυτικά Βαλκάνια ακόμη και από στενούς συμμάχους. Από τη μία πλευρά οι Έλληνες εκπρόσωποι της Κεντροδεξιάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψηφίζουν με ανοχή για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου και από την άλλη ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς και πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης βρέθηκε πριν από αυτή την εξέλιξη εσπευσμένα στη Σερβία, όπου είχε συζητήσεις με τον κ. Βούτσιτς για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών και διμερή συντονισμό για τις εξελίξεις στην περιοχή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: τι θέλει να κάνει τελικά η Ελλάδα;

Έδρανα

Τη Μεγάλη Δευτέρα ψηφίζεται από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τίτλο «Αναμόρφωση του προγράμματος “Στέγαση και εργασία για τους αστέγους” και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας – Σύσταση οριζόντιων υποστηρικτικών υπηρεσιών και ζητήματα στελέχωσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας».

Νωρίτερα αυτήν την Τετάρτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τη «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό».

Ιδρύεται ενιαίος φορέας υπό τη μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας ΑΕ και με διακριτικό τίτλο Creative Greece.

Ακόμα ένα δύσκολο νομοσχέδιο θα περάσει πριν από το Πάσχα, του υπουργείου Περιβάλλοντος με ρυθμίσεις για την «Αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

Κ.Κ.