ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ: Βουβή η… οργή της αντιπολίτευσης

16:55 - 28 Μαρτίου 2024

Όταν συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλαν τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό πως περιφρόνησαν την όλη διαδικασία και με τη γνωστή τακτική των αυθαίρετων αξιολογήσεων και των στρεβλών ερμηνειών επιχείρησαν να προπαγανδίσουν ότι με τη στάση τους πρόσβαλαν τα θύματα και τους συγγενείς τους.

Αλλά επειδή η υποκρισία περισσεύει και στο τέλος όλα μπαίνουν στη θέση τους, θα αναφερθούμε σε κάτι που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση. Όσοι παρακολουθούν από προχθές το απόγευμα τη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι τα έδρανα της αντιπολίτευσης είναι εντελώς άδεια. Υποτίθεται ότι προκάλεσαν μια τόσο σοβαρή συζήτηση, θέλοντας να αποδείξουν στην κοινή γνώμη πως είναι πιο συμπονετικοί και ψυχοπονιάρηδες από τους δήθεν αναίσθητους κυβερνώντες. Και αντί να είναι συνεχώς παρόντες και παρούσες σε αυτή την κοινοβουλευτική μάχη, την οποία έστησαν επάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων και τη δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, ήταν «περαστικοί» σε ατομικό επίπεδο και άφαντοι σε συλλογικό.

Υπήρξαν στιγμές που στα κυβερνητικά έδρανα οι υπουργοί και υφυπουργοί ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία δε της Έλενας Ακρίτα, την ώρα που δήλωνε πως «βουρκώνει» για την τραγωδία στα Τέμπη, καλώντας την κυβέρνηση να λογοδοτήσει, είναι ζήτημα εάν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρχαν παραπάνω από ένας βουλευτές. Άραγε αυτό δεν ήταν άξιο σχολιασμού εκ μέρους της;

Διεκδικεί το copyright ο Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εμφανίστηκε στη Βουλή, διεκδικώντας την πατρότητα των αποκαλυπτικών επιχειρημάτων που αναδεικνύουν τα λεγόμενα κόμματα του προοδευτικού χώρου στην πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Η αλήθεια είναι πως τα περί μπαζώματος, αλλά και τις υποψίες για εύφλεκτα υλικά, όπως και άλλες αδιευκρίνιστες εικασίες, ο Κυριάκος Βελόπουλος τα έθετε υπό μορφή ερωτημάτων στη Βουλή. Συνεπώς έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται πως ο Ανδρουλάκης και ο Κασσελάκης τον αντέγραψαν και τώρα υπερθεματίζουν επάνω στο δικό του αφήγημα. Φαίνεται τελικά πως, ενόψει των ευρωεκλογών, ο ανταγωνισμός για τη δεύτερη θέση είναι μεγάλος.

!Αν την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αντί να ασχολείται με το διάστημα, είχε φτιάξει τον μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών για φυσικές καταστροφές, δηλαδή το «112», τότε στο Μάτι δεν θα είχαμε θρηνήσει κανέναν νεκρό. Έτσι δεν είναι;

Ένας δεξιός που δεν φοβάται

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απέδειξε για μια ακόμη φορά πως διαθέτει τη στόφα του στιβαρού πολιτικού της λεγόμενης παραδοσιακής Δεξιάς, που ξέρει να υπερασπίζεται με επιχειρήματα τη διαχρονική συμβολή της παράταξής του στον τόπο, βάζοντας συνάμα στη θέση τους και τους ασόβαρους χαχανούληδες, που βλέπουν την πολιτική και τη Βουλή ως μέσο νομιμοποίησης της κοινωνικής τους καταξίωσης. Ο Κακλαμάνης, που πήρε τον λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ήταν ο μόνος που υπερασπίστηκε τα «ιερά και τα όσια» της «γαλάζιας» παράταξης, έχοντας νιώσει προσβεβλημένος από τις ανιστόρητες αρλούμπες που είχε ξεστομίσει εναντίον της ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν θα αμφισβητείτε την εντιμότητα και τη δημοκρατικότητα της παράταξής μου» ήταν το μήνυμα που του έστειλε, ενώ όπλισε και με επιχειρήματα και τους αδαείς νεότερους συναδέλφους του, για το πώς πρέπει να υπερασπιστούν το κόμμα που ανήκουν. Υπενθύμισε πως η ΝΔ έφτιαξε το σημερινό Σύνταγμα, πως έλυσε το πολιτειακό ζήτημα, πως εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία με αναίμακτο τρόπο, πως νομιμοποίησε το ΚΚΕ, πως έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ κ.ο.κ.