Δεν έχει καμία σχέση η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα, με το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ στο Παρίσι.
Ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε η ΚΟΕΣ χθες και πάει για αύριο δεν συνδέεται με την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους του ΣΥΡΙΖΑ στην «πόλη του φωτός», καθώς στις συνεδριάσεις του συγκεκριμένου οργάνου δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του Κασσελάκη.
Ωστόσο στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξαν μουρμούρες του τύπου πώς γίνεται ο πρόεδρος να βρίσκεται στο Παρίσι για διακοπές, αντί να βρίσκεται στη χώρα και να συντονίζει τον αντιπολιτευτικό αγώνα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, κάποιοι παραμένοντες, που όμως είναι με το ένα πόδι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη δεν το έχουν πει στον Στέφανο Κασσελάκη, αναρωτιόντουσαν ποιος πληρώνει τα ταξίδια του στο εξωτερικό με τον σύζυγό του και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Στο ερώτημα αυτό, όπως τουλάχιστον προσπάθησα να ενημερωθώ, η απάντηση απέναντι στους «κακοπροαίρετους» είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό για λόγους ψυχαγωγίας δεν επιβαρύνει τον κομματικό κορβανά. Δηλαδή το ταμείο της Κουμουνδούρου. Πληρώνει δηλαδή από την τσέπη του τα ιδιωτικά του ταξίδια. Τώρα λογιστές της Κουμουνδούρου δεν είμαστε για να ξέρουμε αν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι, αλλά αυτή την απάντηση εισπράττουμε.
«Media 360: Δημοκρατία, Αλήθεια, Εμπιστοσύνη, Τεχνολογία»
Εκδήλωση με το παραπάνω θέμα διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παπανδρέου, στην Αθήνα, αύριο (11.30-14.00), στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εξής:
Ιράτσε Γκαρσία, πρόεδρος της Ομάδας του S&D, (βιντεοπαρέμβαση).
Νίκος Παπανδρέου, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Βάλια Καϊμάκη, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Χριστίνα Βρεττού, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του φαινομένου SLAPP.
Μαρίνα Ρήγου, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ Δημοσιογραφίας, Πολιτικής και Νέων Μέσων.
Σωτήρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Μπερδέματα απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ
Καλό θα είναι να οργανωθούν επικοινωνιακά στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπερδεύουν τον κόσμο με τις αντικρουόμενες θέσεις που διατυπώνουν όταν καλούνται να τοποθετηθούν σε κρίσιμα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Γιατί αλλιώς αντιμετώπισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και εντελώς διαφορετικά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.
«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη συζήτηση για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και για το πώς και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα, αλλά είμαι κομμάτι ενός κόμματος που αποφασίζει συλλογικά, έχει συλλογικές θέσεις και δεν έχω σκοπό να μην υπηρετήσω τη συλλογικότητα αυτή, γιατί έχουμε πληγωθεί πολύ από τις προσωπικές στρατηγικές. Εγώ στα όργανα του κόμματος και στο συνέδριο που θα ακολουθήσει και θα εκφράσω τις απόψεις μου και θα προσπαθήσω να πείσω για αυτές», δήλωνε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κυρία Αυγέρη έβγαζε ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε: «Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει απολύτως υποκριτικά ως πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του και τώρα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα». Στη συνέχεια η Δώρα Αυγέρη διατύπωνε τον εξής ισχυρισμό: «Ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο πρωθυπουργός. Καμία έγνοια δεν έχει για τη δημόσια Παιδεία, όπως δεν έχει και για τη δημόσια Υγεία. Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη»
Έκανε το «παν» και πήρε απάντηση από το Πακιστάν!
Αν έχω καταλάβει καλά, στον ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη επιχειρούν να κλείσουν το «μάτι» στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους με το να αναδεικνύουν αμφιλεγόμενες ειδήσεις ή να παρερμηνεύουν θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να ενοχοποιήσουν τη ΝΔ πως κάνει στροφή στο Μεταναστευτικό.
Δηλαδή, σαν να επιχειρούν να τη βγουν στη ΝΔ από τα «ακροδεξιά», αποδοκιμάζοντας και την τροπολογία για τους εργάτες γης ή με το να ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαντήσει ο πρωθυπουργός εάν αληθεύουν οι πληροφορίες πως η χώρα μας έκλεισε συμφωνία με το Πακιστάν για να φέρει στην Ελλάδα μισό εκατομμύριο εργάτες για να απασχοληθούν στον κατασκευαστικό τομέα.
Τον Στέφανο Κασσελάκη, βέβαια, που υιοθέτησε με όρους ακροδεξιάς αγανάκτησης ένα τέτοιο σενάριο, τον διέψευσε όχι το Μέγαρο Μαξίμου αλλά ο ίδιος ο Πακιστανός υπουργός Επικρατείας, τον οποίο είχε επικαλεστεί «αποσπασματικά», γράφοντας στο Χ: «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ – Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας
μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη
εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο @AdonisGeorgiadi & εγώ
διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω
εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυΐα του να
διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει εντυπώσεις έκανε το «παν», αλλά πήρε απάντηση από το Πακιστάν.