Είναι ένας καλλιτέχνης της ελληνικής διασποράς, ο οποίος, μετά τη μετοίκηση της οικογένειάς του από την Κωνσταντινούπολη στη Γαλλία, είχε την τύχη να ζήσει και να δημιουργήσει σε ένα υψηλό καλλιτεχνικό περιβάλλον. Και, πράγματι, ο Μάριος Πράσινος (1916-1985) έμελλε να επηρεαστεί έντονα από τους θεμελιωτές του Υπερρεαλισμού, για να αποκτήσει σταδιακά η ζωγραφική του ένα διακριτό προσωπικό ύφος μέσα από μία αφαιρετική γλώσσα. Όσον αφορά τη χαρακτική του παραγωγή, αυτή, μετά τον πόλεμο σε άμεση σχέση με την εικονογράφηση κλασικών κειμένων, απογειώνεται.

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία έχει το κοινό στην Αθήνα και στη Λάρισα, χάρις σε δύο εκθέσεις, η μία με τα χαρακτικά του έργα και η άλλη με έργα που εντάσσονται σε διαφορετικές εικαστικές κατηγορίες, για μια γνωριμία με το έργο αυτού του χαρισματικού πολύπτυχου καλλιτέχνη, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό.
Οι εκθέσεις χαρακτικών του καλλιτέχνη στο Etch Ink (έως τις 12 Απριλίου) και «Μάριος Πράσινος – Οι Μαγγανείες της Γραφής», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα (σε επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη), παρουσιάζουν την ευρύτητα της καλλιτεχνικής έκφρασης του Πράσινου, που εκτείνεται πέρα από τη δημιουργία στον καμβά και τα χαρακτικά, μέχρι τα εικονογραφημένα βιβλία.

Κοινή βάση και στις δύο εκθέσεις είναι τα έργα από τη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, που κατάφερε να διασώσει το corpus της δημιουργίας του καλλιτέχνη. Στην έκθεση στο Etch Ink, το κοινό μπορεί να θαυμάσει τη μοναδική τεχνική στα χαρακτικά έργα του Πράσινου. Όσο για την έκθεση της Λάρισας, καταδεικνύει ότι τα έργα του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη της διασποράς συμπορεύονται με τις μεγάλες πρωτοπορίες της μεταπολεμικής εποχής, οι οποίες αμφισβήτησαν δραστικά τη φύση της αναπαράστασης.
Εφημερίδα Απογευματινή