Μεταμορφώνεται το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο-μαυσωλείο στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς, χάρη στα έργα προστασίας και ανάδειξης στα οποία προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού, με αυτεπιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Ο ταφικός θάλαμος στο Φισκάρδο είναι ο ένας από τους δύο τάφους στη συγκεκριμένη θέση, οι οποίοι περιβάλλουν μία θεατρική κατασκευή, ένα ωδείο. Τα τρία μνημεία είναι σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δημόσιο χώρο της αρχαίας πόλης.
Το μαυσωλείο ανεγέρθηκε κοντά στο κέντρο της αρχαίας πόλης, στη σημερινή θέση Τηγάνια. Αποτελείται από τον κύριο ταφικό θάλαμο και έναν προθάλαμο. Το μνημείο βρίσκεται στο όριο δύο οικοπέδων, ενώ ως βόρειο όριο των ιδιοκτησιών έχει ληφθεί ο εξωτερικός τοίχος του θαλάμου. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν κτιστός κιβωτιόσχημος τάφος (1ος αι. μ.Χ. – 3ος αι. μ.Χ.), λίθινη σαρκοφάγος (2ος αι. μ.Χ. – 3ος αι. μ.Χ.), καμαροσκεπής τάφος (3ος αι. μ.Χ. – 4ος αι. μ.Χ.) και δύο εγχυτρισμοί βρεφών σε αμφορείς του 6ου αι. μ.Χ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Ο ταφικός θάλαμος-μαυσωλείο που αποκαλύφθηκε στο Φισκάρδο αποτελεί μέρος των καταλοίπων της ρωμαϊκής πόλης, του Πανόρμου. Τα αρχιτεκτονικά σύνολα που ήλθαν στο φως κατά την τελευταία εικοσαετία, μεταξύ των οποίων ασύλητοι τάφοι, απέδωσαν εντυπωσιακά ευρήματα, όπως γυάλινα και πήλινα αγγεία, χρυσά ενώτια και δακτυλίδια, χάλκινα νομίσματα».