Είναι ένα έργο που γνωρίζουν καλά όσοι αγαπούν το θέατρο. Και τώρα που ο Τάσος Ιορδανίδης σκηνοθετεί τη «δική» του «Τζούλια», σε ένα ιστορικό θέατρο της οδού Πατησίων, το θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι (την Κερασία) που ξεχωρίσαμε ήδη στην τηλεοπτική παραγωγή της ΕΡΤ1 «Παραλία», όλοι θέλουν να γνωρίσουν και ζωντανά την Τζούλια του 2024 που μιλάει ελληνικά.
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου. Η Ευσταθία Τσαπαρέλη φωτογραφίζεται για τις ανάγκες της παράστασης με αναμμένο τσιγάρο και εσώρουχα, για να μας προϊδεάσει για την ηρωίδα της και τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ιορδανίδη, που έγραψε ένα θεατρικό έργο με αφετηρία το κλασικό αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Και πώς φτάνει η «Δεσποινίδα Τζούλια» στο σήμερα; Μέσα από την πάλη των κοινωνικών τάξεων, τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την τοξικότητα, την εξάρτηση, τη φιλία, τον κοινωνικό ρατσισμό, την προδοσία, τον έρωτα, το ανικανοποίητο…
Για τον σκηνοθέτη της παράστασης, όλα έχουν να κάνουν με το νατουραλιστικό μανιφέστο του Στρίντμπεργκ. Ο ίδιος θέλησε να αποκωδικοποιήσει ζητήματα μιας άλλης εποχής για να ζωντανέψουν στο σήμερα. Σε έναν ζωντανό διάλογο με το κοινό. Μίλησε μάλιστα για «θάρρος» και «θράσος», όταν εξήγησε την απόπειρά του να «γκρεμίσει τον τοίχο ανάμεσα στους θεατές και τους ερμηνευτές της παράστασης». Και κάπως έτσι η εξέλιξη των γεγονότων πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο. Ανάμεσα στην αίσθηση και την ψευδαίσθηση. Γιατί όλα όσα διαδραματίζονται στην παράσταση «Τζούλια» μπορεί και να μην ανήκουν στο πλαίσιο μιας θεατρικής παράστασης που διαρκεί 95 λεπτά.