Για τη συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ, αναφέρθηκε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως «πραγματικού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών» και ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Ελληνας Υπουργός απο τσ ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, συνεργαστήκαμε στενά με τους φίλους και συμμάχους μας στην περιοχή, όπως η Κύπρος, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Ευτυχώς, σήμερα βλέπουμε μια αχτίδα ελπίδας με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την οποία χαιρετίζω ως μια πιθανή αφετηρία για μια νέα εποχή με ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή»
Οι σχέσεις μεταξύ κοινοτήτων στην Αμερική
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Χάρις στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και στην οικοδόμηση των σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ.
«Η συμβολή τόσο του HALC(Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας)όσο και της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής στην προώθηση αυτών των σχέσεων είναι υψίστης σημασίας. Το κοινό τους όραμα και οι προσπάθειές τους δημιούργησαν έναν ισχυρό συνασπισμό που αντιμετωπίζει τις περιφερειακές προκλήσεις, προωθώντας παράλληλα τη σταθερότητα και υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες. Η σχέση αυτή λειτούργησε επίσης ως εφαλτήριο -και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο- για τη στενή συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.
Η συνεργασία μεταξύ AJC και HALC είναι γέφυρα μεταξύ εθνών και λαών, τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δένδιας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσωπική του δέσμευση για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και την εξάλειψη του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, με παραδείγματα όπως οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης και οδήγησαν στον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.