Σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή ως αυτό που ονομάζει «πόλος πατριωτικής διακυβέρνησης» ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε νοθεία στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις και πως οι διαφορές στα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου αφορούν και τα άλλα κόμματα. «Θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε δώδεκα περιοχές της χώρας, όπου επόπτες μας είδαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο υπουργείο Εσωτερικών, τα έχουν βγάλει φωτογραφίες και είναι άλλα από τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης (ANT1).
Ο κ. Βελόπουλος έκανε εμμέσως λόγο για υφαρπαγή έδρας του κόμματός του, λέγοντας ότι «για 2.100 ψήφους η Ελληνική Λύση έχασε την τρίτη έδρα» και άφησε αιχμές για τα αποτελέσματα του κυβερνώντος κόμματος. «Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία σε ορισμένες Περιφέρειες, που είχε παραδείγματος χάρη 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική. Θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Δεν μας άφησαν να κάνουμε ως κόμμα έλεγχο για την επιστολική ψήφο, δεν ξέρουμε ούτε πώς ήρθαν οι σάκοι ούτε τι έγινε μετά».
Ισχυρίστηκε όμως ότι υπήρξε και άλλη νοθεία μετά το περιστατικό με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στη Θράκη. «Συνέλαβαν έξω από εκλογικό τμήμα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και δεν έγινε τίποτα σε ό,τι αφορά τις ψήφους. Αυτό δεν είναι νοθεία;», σημείωσε.
Επιχειρώντας μια γενική αποτίμηση του αποτελέσματος της ευρωκάλπης, ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «κατραπακιά» στην κυβέρνηση, καθώς είχε μεγάλες απώλειες. «Εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, διότι δεν έχει νομιμοποίηση η κυβέρνηση με αυτό το ποσοστό, να έχει χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους δεν έχει συμβεί ποτέ. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, δεν φεύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί απογυμνώνεται η ομάδα, φεύγει ο προπονητής. Αν δεν πάει καλά η επιχείρηση, διώχνεις τον διευθυντή. Δεν ήταν μήνυμα αυτό που έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση, ήταν κατραπακιά», είπε. «Η ετυμηγορία του λαού είναι σαφής. Δεν εμπιστεύεται το πολιτικό προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες. Δεν έχουμε νομιμοποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους», πρόσθεσε.