Ο Ανδρουλάκης δήλωσε εραστής της πολιτικής

Η εξομολόγηση στην Τσιμτσιλή και οι ατάκες στα καφενεία που περιοδεύει
16:08 - 31 Μαΐου 2024

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στο πλατό της εκπομπής της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha, που αν και είχε πολλά προσωπικά στοιχεία δεν ξέφευγε από το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο επιλέγει να κινείται, ο Νίκος Ανδρουλάκης κινήθηκε σε πιο ανάλαφρα θέματα, δεν παρέλειψε, όμως, να δηλώσει «εραστής της πολιτικής» για να υπογραμμίσει τη διαχωριστική γραμμή από το lifestyle. Σε μια προσωπική εξομολόγηση, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πώς του «ξέφυγε» ο γιος του και αντί για Παναθηναϊκός, που είναι ο ίδιος, έγινε τελικά Ολυμπιακός από τη μαμά του, αλλά και πόσο απολαμβάνει να παίζει μαζί του μπάσκετ προκειμένου να τον «μυήσει» στη μεγάλη του αγάπη.

ΤΑΞΙΔΙΑ

Δήλωσε ότι όταν έχει ελεύθερο χρόνο τού αρέσει να βγαίνει και να κάνει μακρινά ταξίδια και πώς είναι άνθρωπος της παρέας. Μάλιστα, θυμήθηκε μια μαντινάδα που του αρέσει να λέει: «Ο βράχος ο περήφανος / έχει καλλιά να πέσει / να τον σκεπάσει η θάλασσα / παρά ν’ αλλάξει θέση». Για να εξηγήσει τη σημασία της στη συνέχεια: «Επί της ουσίας προτρέπει να διατηρούμε μια συνέπεια στη ζωή μας. Πρέπει να υπάρχουν αξίες, να μην τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό της φιλοδοξίας, του κέρδους, της επικοινωνίας».

Τόνισε, επίσης, πόσο σημαντική είναι για εκείνον η προσωπική επαφή που έχει με τους ψηφοφόρους. «Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, οι εκλογές έχουν ένα μεγαλείο που είναι η επαφή με τον κόσμο. Ακούς το βράδυ τους αναλυτές και πας την άλλη μέρα σε ένα καφενείο και ακούς έναν άνθρωπο που λέει μία ατάκα η οποία ξεπερνάει ό,τι άκουγες το προηγούμενο βράδυ. Γιατί οι άνθρωποι έχουν μια δωρική προσέγγιση των πραγμάτων. Η κοινωνία βλέπει από ένα άλλο μετερίζι τις εξελίξεις. Μία συμβουλή σε ένα καφενείο ή σε έναν εργασιακό χώρο μπορεί να έχει πολλαπλάσια αξία από έναν επικοινωνιολόγο», είπε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού μίλησε για την απογοήτευση που οδηγεί τον κόσμο στην αποχή, δήλωσε ότι για εκείνον «η πολιτική έχει και ένα όριο». «Ας αφήνουμε και τις νεότερες γενιές να προχωρούν μπροστά. Καλό είναι όλοι μας να βάζουμε ένα όριο στον πρωταγωνιστικό μας ρόλο, γιατί ο πολιτικός και χωρίς να είσαι βουλευτής μπορείς να λες την άποψή σου, να γράφεις τα άρθρα σου, να συμμετέχεις στα όργανα του κόμματός σου. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι για πάντα στην πρώτη γραμμή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αν πάτε σε άλλες χώρες τόση οικογενειοκρατία, όπως στην Ελλάδα, δεν θα συναντήσετε. ‘Ισως και αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την πολιτική αξιοπιστία».