Επί έξι εφιαλτικά χρόνια μέχρι την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για την υπόθεση Novartis κάνει λόγο ο Σταύρος Παπασταύρου σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». «Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους», λέει ο υπουργός Επικρατείας.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωσή του περί «ατυχούς» διαχείρισης της υπόθεσης, ο κ. Παπασταύρου χαρακτηρίζει «ελλιπή» την αυτοκριτική του και υπενθυμίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί από το βήμα της Βουλής ότι θα του ζητούσε συγγνώμη, αν αθωωνόταν. «Η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα ήταν ελλιπής. Στις 20 Απριλίου 2016, ως πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι, αν δικαιωνόμουν, όπως και έγινε, θα ζητούσε συγγνώμη», σημειώνει.
Ο υπουργός Επικρατείας περιμένει ακόμη εκείνη τη «στοιχειώδη ηθική δικαίωση» για τα έξι «εφιαλτικά» χρόνια και τη «διαπόμπευσή» του. «Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να μου αρνείται τη στοιχειώδη ηθική δικαίωση ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της λάσπης και του διασυρμού που υπέστην επί έξι χρόνια. Έξι χρόνια εφιαλτικά, όχι μόνο για εμένα, αλλά για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους», υπογραμμίζει ο κ. Παπασταύρου.
Υπενθυμίζεται ότι η σύνθετη πολιτικο-δικαστική περιπέτεια ξεκίνησε αρχικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς ήδη από το 2003 η Novartis είχε καταδικαστεί σε πάρα πολλές χώρες για παράνομες πρακτικές στον χώρο του φαρμάκου. Στην Ελλάδα, η πρώτη δικογραφία για την πολυεθνική σχηματίστηκε το 2018 έχοντας βασιστεί στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούσε δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006-2015, μεταξύ αυτών και ο κ. Παπασταύρου.