Εντείνονται οι αντιδράσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε διάφορα μέρη της χώρας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις -κυρίως σε ναούς- σε μια προσπάθεια να αποσυρθεί ή να καταψηφισθεί το νομοσχέδιο το οποίο, όπως σημειώνει η Εκκλησία, αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό.
Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή μέσα και έξω από τον Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου για να πει βροντερό «όχι» στο επίμαχο νομοσχέδιο. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν την ομιλία του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, ενώ συμμετείχαν κληρικοί από την πόλη και τις γύρω περιοχές καθώς και πολλοί νέοι που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο προς ψήφιση νομοσχέδιο.
Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Την εκδήλωση για τη στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας με τίτλο «Άνδρας – γυναίκα: γάμος, πατέρας – μητέρα: οικογένεια, ώρα ευθύνης» παρακολούθησαν δεκάδες άνθρωποι. Το «παρών» έδωσαν αρχιερείς, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο «αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας».
Την ίδια ώρα, για «διδακτικό και κατηχητικό» ρόλο της Εκκλησίας κι όχι «καταγγελτικό ή εκδικητικό» έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο «Today Free», τονίζοντας ότι αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο «η Εκκλησία θα συνεχίσει να ευαισθητοποιεί το ποίμνιό της χωρίς παροξυσμούς και ακρότητες, λέγοντας την αλήθεια, όπως αυτή διασώζεται στο Ευαγγέλιο και στην εκκλησιαστική της παράδοση». Αναφορικά με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, ο σεβασμιότατος ανέφερε: «Από το βάπτισμα δεν μπορεί να αποκλεισθεί κανείς. Συνεπώς, με βάση αυτή την αρχή θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι και να προβληματιστούμε ως Σύνοδος για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση. Δεν χρειάζονται ούτε βιασύνες ούτε μεμονωμένες πρωτοβουλίες».