Φαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν συμμερίζονται το πνεύμα των Χριστουγέννων και τη χριστουγεννιάτικη ραστώνη, καθώς συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνικής επικράτειας.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη και στο πλαίσιο των δράσεων στρατιωτικής συνεργασίας που σχεδιάζονται από το Γενικό Επιτελείο πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και Αεροσκάφους AC-130 Gunship των ΗΠΑ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος-ιπτάμενο φρούριο, καθώς φέρει μια μεγάλη ποικιλία οπλισμού από πολυβόλα έως και πυροβόλα.
Στη συνεκπαίδευση από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία με ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Phantom F-4, σε αποστολές συνοδείας και παροχής εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, και το Πολεμικό Ναυτικό με προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών με ένα σκάφος ανορθόδοξου πολέμου-ταχείας μεταφοράς, MARK V. Από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου συμμετείχαν μια ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών και προσωπικό υποστήριξης με ένα ακόμα ταχύπλοο σκάφος. Κατά τη διεξαγωγή της ασκήσεως εκτελέστηκαν πυρά από το αμερικανικό αεροσκάφος AC-130 Gunship, με κατάδειξη στόχου από τους Έλληνες κομάντος, στο πεδίο βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.
Επίσης, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λιβάδια στο όρος Πάικο επιχειρησιακή εκπαίδευση με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» με τη 12η Αεροκίνητη Ταξιαρχία (12th Combat Aviation Brigade) των ΗΠΑ. Η συνεκπαίδευση περιλάμβανε την εξέταση πλήθους επιχειρησιακών αντικειμένων και διαδικασιών, όπως τη σχεδίαση και διεξαγωγή αεροκίνητων επιχειρήσεων σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων ανάμεσα στις Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Αποσκοπούν ακόμα στη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και την καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και μάχης των Αμερικανικών Δυνάμεων, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των ασκούμενων τμημάτων των δύο χωρών.