Ο έρωτας της «ωραίας Εύας» και του Ιταλού γόη πριν από το Qatargate

15:54 - 11 Δεκεμβρίου 2023

Τα ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν αδυναμία στο love story του ζεύγος Καϊλή – Τζόρτζι… μετά την καταιγίδα, όπως αναφέρει το Politico στο μακροσκελές, πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του. Το χρυσό ζευγάρι, όπως τους χαρακτηρίζει το Politico, «δεν είχε αφήσει τίποτα στην τύχη». Η εφημερίδα καταγράφει καρέ καρέ τη γνωριμία και τη σταδιοδρομία τους, μέχρι να φτάσουμε στην υπόθεση του σκανδάλου.

Η ιστορία του Qatargate εξακολουθεί να γράφεται, αναφέρει το Politico, και εκτιμά πως «κανείς δεν αποτυπώνει καλύτερα το ανθρώπινο στοιχείο αυτής της πολύπλοκης υπόθεσης από την Καϊλή και τον Τζόρτζι. Το άρθρο περιγράφει το κοινωνικό τους status πριν από το σκάνδαλο του Qatar gate. «Κατά τη στιγμή της σύλληψής της ήταν μία από τις πιο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες των Βρυξελλών και πιστεύεται ευρέως ότι θα διεκδικούσε υψηλά αξιώματα είτε εντός του συστήματος της ΕΕ είτε στην πατρίδα της», σημειώνει το άρθρο αναφερόμενο στην Εύα Καϊλή.

«Πρόσφατα είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί με τον Τζόρτζι, έναν φιλόδοξο κοινοβουλευτικό βοηθό, εννέα χρόνια νεότερό της, του οποίου τα κυματιστά ξανθά μαλλιά και το χαμόγελο ήταν γνωστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συνεχίζει. «Μαζί, αποτελούσαν ένα τρομερό ζευγάρι εξουσίας στο κύκλωμα των Βρυξελλών – καθώς και ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι που κατάγονται από τις αντίστοιχες μεσογειακές πατρίδες τους στο σύστημα της ΕΕ, αν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους», σημειώνει το Politico. «Και όμως, σε μια στιγμή, όλα τελείωσαν. Και οι δύο ήταν στη φυλακή, η φήμη τους διαλυμένη, το βρέφος τους έξω και υπό τη φροντίδα μελών της οικογένειας. Μέσα σε ένα πρωινό, το χρυσό ζευγάρι της πρωτεύουσας της ΕΕ είχε γίνει το πιο διαβόητο δίδυμο της πόλης», αναφέρεται στο άρθρο.

Στη συνέχεια, το Politico κάνει μια αναδρομή στις πρώτες ημέρες της σχέσης της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, πέντε χρόνια πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο Qatargate. «Ήταν μια Δευτέρα στις αρχές του 2017», συνεχίζει το άρθρο και αναφέρεται στη δουλειά του Τζόρτζι για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι του οποίου έγινε βοηθός, αφού αρχικά ήταν ασκούμενος, το 2009.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα , ο Τζόρτζι βοηθούσε τον Παντσέρι στη μετάφραση αλλά και στη χρήση υπολογιστή. Επισημαίνει, επίσης, ότι ο Τζόρτζι τότε, σε ηλικία περίπου 30 ετών, ήταν σε καλή θέση επαγγελματικά και κοινωνικά. «Όπως χιλιάδες Ιταλοί που συρρέουν κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, έβλεπε το σύστημα της ΕΕ ως μια χώρα ευκαιριών. Και το σύστημα τον είχε εξυπηρετήσει καλά. Πληρωνόταν αδρά και είχε θέση στην πρώτη σειρά στις συναλλαγές του αφεντικού του».