Την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη που ερμηνεύτηκε ως προσβολή στους συγγενείς και τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών. «Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ότι ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το Μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια;». Ήταν η επίμαχη τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ που προκάλεσε πραγματική θύελλα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να παρεμβαίνει και να ζητά την αποπομπή του από την κυβέρνηση.
Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε ότι όλα τα στελέχη, όπως έχει σημειώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του που παρερμηνεύτηκε και έδωσε σχετική απάντηση. Ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου. Σίγουρα υπήρχε και διαφορετική απόδοση των λόγων του. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και αποκατέστησε αυτό που είπε».
Παρερμηνεύτηκε
Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά δημόσιων τοποθετήσεών του υπογράμμισε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε εσκεμμένα για αντιπολιτευτικούς και μικροκομματικούς λόγους. «Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα τούς αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας να ζητά για ακόμη μια φορά συγγνώμη όχι μόνο για όσα είπε, αλλά και γιατί η μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία του δεν τον βοήθησε να προβλέψει τη διαστρέβλωση των λεγομένων του από τους πολιτικούς αντιπάλους του. «Αν είχα πει αυτό που λέτε, θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου από ντροπή», είπε, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όμως του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, και του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, να επιμένουν ότι πρέπει να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας και συνείδησης.