Η υποψηφιότητα που «σπάει» το άβατο του ΣΕΒ

Με φιλόδοξο πρόγραμμα η Ιουλία Τσέτη, η πρώτη γυναίκα που κατέρχεται σε αρχαιρεσίες του ΣΕΒ (την ερχόμενη Τρίτη)
18:50 - 12 Ιουνίου 2024

Σκυτάλη στους νέους επιστήμονες και ερευνητές, πολιτική αύξησης μισθών στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μέριμνα για τις μικρομεσαίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να μεγαλώσουν και να διασυνδεθούν με τη βιομηχανία, είναι μερικές από τις βασικές προτεραιότητες που θέτει η Ιουλία Τσέτη ενόψει των φετινών εκλογών του ΣΕΒ την ερχόμενη Τρίτη, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν με δύο υποψηφιότητες και μάλιστα με μία γυναίκα να θέλει να σπάσει το άβατο του ανδροκρατούμενου Συνδέσμου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

«Είμαι η Τζούλια Τσέτη και είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ», τόνισε με νόημα σε προχθεσινή εκδήλωση η επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle.

Μέσα από την υποψηφιότητά της, όραμά της είναι να δώσει ελπίδα αλλά και ένα πρότυπο στις νέες και στους νέους ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν. Με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο συνέδεσε με τις επικείμενες εκλογές του ΣΕΒ, σχολίασε ότι «είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία, γιατί δεν αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το αποτέλεσμα μας δηλώνει ότι πρέπει να ασχολούμαστε με την καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου, το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν. Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της σημείωσε πως «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να επιλύω τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρείν. Αυτά που μας υποσχέθηκαν και δεν τα έκαναν πράξη. Αυτά που λιμνάζουν χρόνια». «Δεσμεύομαι», συνέχισε, «για τη διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων. Πρέπει να δοθούν επιταχυντές εξεύρεσης χρηματοδότησης, αυτό είναι που ακούω στις συνεχείς επαφές που έχω με όλες τις επιχειρήσεις».

Η ίδια πρότεινε ο ΣΕΒ να δημιουργήσει fund χρηματοδότησης νεοφυών ή ΜμΕ. Εστίασε ιδιαίτερα δε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανάγκη να στηριχθούν από τις μεγάλες εταιρείες-βιομηχανίες. Το πρώτο που θα κάνει, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ, όπως είπε, είναι «το αγκάλιασμα της βιομηχανίας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να ανέβουν οι ΜμΕ εκεί που χρειάζεται, εκεί που πρέπει και να αναγνωριστεί όλος ο ιστός της οικονομίας. Να μην υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες και να υπάρχει διαφάνεια και σύμπνοια».

ΥΠΕΡ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

«Η οικονομία έχει συνέχεια. Δεν ξεχωρίζω αν ο ένας είναι με δύο άτομα επιχείρηση ή με πέντε ή με χίλια. Οι πιο δυνατοί έχουν υποχρέωση να κρατήσουν ενήμερους -για τις αλλαγές που προωθούν οι Βρυξέλλες- και προστατευμένους τους μικρότερους. Για αυτό λέω, ενεργοποίηση του γραφείου των Βρυξελλών, πριν αυτές οι αποφάσεις γίνουν νομοθετήματα. Για αυτό μιλάω για ταχύτητες. Αυτό θεωρώ υποχρέωση και ευθύνη μου».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κυρία Τσέτη είπε ότι δεν έχει αντιπάλους αλλά μόνο συμμάχους. «Εγώ θέλω να πάει καλά ο τόπος μου και θέλω να είναι ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτόν τον προσανατολισμό που ανήκουμε πολιτισμικά», σημείωσε. Αναφερόμενη στους μισθούς τάχθηκε υπέρ των αυξήσεων, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται πολύ καλύτερα. «Αυτό δεν μπορούν να το επωμιστούν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις. Οι μεγάλες, θεωρώ, μπορούν».