Πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου για τα «12 πιάτα» στο Κουκάκι.
Λίγο καιρό μετά την άφιξη του Βουλκανιζατέρ, το «12 Πιάτα» προσγειώνεται με τη σειρά του στο στενό της Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Κουκάκι. Μια σύμπραξη του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα (ο ίδιος συμμετέχει και στο ιδιοκτησιακό σχήμα του Βουλκανιζατέρ) και του διακεκριμένου με αστέρι Μισελέν σεφ Παύλου Κυριάκη, με όραμα να δημιουργηθεί ένας χώρος που παραπέμπει στην αυθεντική ελληνική ταβέρνα.
Το μενού θα αποτελείται από 12 πιάτα, όπως υποδηλώνει το όνομά του, με την σχάρα να πρωταγωνιστεί. Τα προσφερόμενα θα είναι οι γνωστές νοστιμιές μιας αυθεντικής ταβέρνας, πάντα με τις παρεμβάσεις ενός σεφ σαν τον δημιουργικό Παύλο Κυριάκη, δηλαδή κάποια πιάτα που μαθαίνουμε πως θα σερβίρονται είναι χοιρινός γύρος, κοντοσούβλι, μπιφέκια από κιμά χοιρινού και προβάτου, μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα, χωριάτικη σαλάτα, χόρτα εποχής, τυροκαυτερή, τζατζίκι χωρίς σκόρδο, τηγανιτές πατάτες, ρώσικη σαλάτα και πορτοκαλόπιτα για γλυκό. Όλες οι πρώτες ύλες, θα προέρχονται από ντόπιους μικρούς παραγωγούς και θα συνοδεύονται με ελληνικά κρασιά.
Το ότι ο κατάλογος θα απλώνεται σε μόλις σε 12 προτάσεις, δίνει το περιθώριο ώστε όλες οι παρασκευές να γίνονται στο εστιατόριο με έμφαση στην ποιότητα, την εποχικότητα και την λεπτομέρεια. «Θα αποφύγουμε τα πολλά λάδια και τα έτοιμα που συναντά κανείς στην μέση ψησταριά. Ο γύρος, που προέρχεται από μια μικρή κτηνοτροφική φάρμα στην Αττική, θα φτιάχνεται στο χέρι στην κουζίνα, όπως και τα μπιφτέκια, το κοντοσούβλι, τη τυροκαυτερή θα την φτιάχνουμε μερακλίδικη με τυριά διαλεκτού τυροκομείου. Οι πατάτες θα κόβονται στο χέρι και θα τηγανίζονται επιτόπου, η ντομάτα θα προέρχεται από τους καλύτερους παραγωγούς. Η επιλογή του γλυκού θα είναι η πορτοκαλόπιτα αλλά αυτό αναλόγως την εποχή μπορεί να αλλάζει είτε σε εκμέκ είτε σε καρυδόπιτα» μας ενημερώνει ο σεφ τονίζοντας πως οι όλες επιλογές θα είναι value for money, με στόχο να αποτελέσει η ταβέρνα στέκι που θα μπορεί να επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά.
Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που είδαμε, ο χώρος μοιάζει πιο «γαστρονομικός» απ’ ότι μια κλασική ψησταριά, με ξύλινους τοίχους, πολυελαίους και το κλασικό αθηναϊκό μωσαϊκό δάπεδο ενώ σύμφωνα με το πλάνο η μουσική υπόκρουση θα είναι ελαφρολαϊκά άσματα περασμένης εποχής και ρεμπέτικα.
Οι πόρτες θα ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με ωράριο σε πρώτη φάση, 13.00 – 23.00, εκτός Δευτέρας.