Στα μυκονιάτικα Ματογιάννια με φίλη της -όχι με τη Δήμητρα Αλεξανδράκη- εντοπίσαμε (και) την Ιωάννα Τούνη. Η influencer, μοντέλο, επιχειρηματίας (όπως θέλετε πείτε τη, δεν παρεξηγείται) εθεάθη με μαύρο αποκαλυπτικό ρούχο και «έκλεψε» τα ανδρικά βλέμματα. Αναπόφευκτα.
Από τη «Μύκονο της Ισπανίας», την Ίμπιζα, όπου βρισκόταν με την Πόπι Ντελεβίν, στη Μεγάλη Βρετανία ταξίδεψε η Μαρία-Ολυμπία. Προηγήθηκε (όλα έγιναν την εβδομάδα που τελειώνει σιγά σιγά) επίσκεψη στην Ευγενία Νιάρχου στη λονδρέζικη γκαλερί Gagosian. Εκεί «σκάναρε» την καινούργια δουλειά της φίλης της. Και μετά ήρθαν οι ιπποδρομίες του Άσκοτ, τις οποίες παρακολουθεί με τη μαμά και τον μπαμπά.
Πέθαναν οι ηθοποιοί Σμπυράκης και Φορστ
Διπλή απώλεια σε ένα εικοσιτετράωρο στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας. Απεβίωσε αφενός ο 55χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Σμπυράκης, αφετέρου η 96χρονη Σεσίλια Παπάζογλου-Φορστ. «Έφυγε δύο μέρες μετά τα γενέθλιά του… Υπηρέτησε με αγάπη το θέατρο, αρχικά με τον θίασο “Καθρέπτη” της Πέπης Οικονομοπούλου και έπειτα στο ΚΘΒΕ», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Όσο για τη Φορστ, αφού διασώθηκε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου είχε εγκλειστεί με τον Αυστριακό πατέρα της, έφτασε πεζή στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εντάχθηκε στους νεανικούς περιοδεύοντες θιάσους. «Εκεί γνώρισε τον Γιάννη Δαλιανίδη, τη Μάρθα Καραγιάννη και υπήρξε το πρώτο κορίτσι του Κώστα Βουτσά, που τους ξαναέφερα σε επαφή 60 χρόνια μετά», αποκάλυψε ο Μπιμπίλας.
Οι συλλεκτικοί δίσκοι του Τσιτσάνη στο μουσείο του
Εγκαινιάστηκε προχθές το Μουσείο Τσιτσάνη -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- και αν κάτι μας τράβηξε το βλέμμα ήταν οι δεκάδες δίσκοι, τα συλλεκτικά κομμάτια που φιλοξενεί, μαζί με τα πορτρέτα και τις ανέκδοτες φωτογραφίες του αξέχαστου καλλιτέχνη. Το έργο, προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, με αυτεπιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων και με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – ΕΣΠΑ 2014-2020, που επέτρεψε την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτιρίου των παλαιών φυλακών Τρικάλων σε επισκέψιμο μνημείο και σε μουσειακό χώρο: στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη.