Σε αναθεώρηση του πυρηνικού της δόγματος προχώρησε η Ρωσία. Μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Πούτιν, αποφασίστηκε ότι εφεξής κάθε συμβατική επίθεση από κράτος που υποστηρίζεται από πυρηνική δύναμη θα θεωρείται κοινή τους επίθεση. Η δε προϋπόθεση για τη χρήση πυρηνικών θα είναι «αξιόπιστες πληροφορίες μαζικής αεροπορικής επίθεσης ή παραβίαση των συνόρων», ενώ η «ομπρέλα» καλύπτει και τη Λευκορωσία. Με τον τρόπο αυτό η Μόσχα επιδιώκει να καταστήσει περισσότερο αξιόπιστες τις κόκκινες γραμμές της, ενόψει και του ενδεχομένου να επιτραπεί η χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Στο πεδίο των μαχών, ο ρωσικός στρατός φέρεται να κατέλαβε τους οικισμούς Ουκρέινσκ και Βούλενταρ, καταφέρνοντας να περικυκλώσει το Κουράκοβο, τελευταίο οικιστικό συγκρότημα πριν από το Ποκρόφσκ, σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι θα συναντήσει σήμερα τον πρόεδρο Μπάιντεν, για να του παρουσιάσει ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων που ονομάζει «σχέδιο της νίκης», το οποίο, υποστηρίζει, θα σύρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, φαίνεται ότι τα «χαρτιά» απέναντι στη Μόσχα περιλαμβάνουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την παράδοση εξελιγμένων τεχνολογικά όπλων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι «η προσπάθεια να εξαναγκαστούμε σε ειρήνη θα ήταν ολέθριο σφάλμα».