Να ικανοποιήσει τρεις διαφορετικούς στόχους, που σε μεγάλο βαθμό είναι αντίθετοι, επιδιώκει το Ισραήλ με την απάντηση που θα δώσει στο ιρανικό χτύπημα του Σαββάτου. Το πολεμικό συμβούλιο συνεχίζει να συνεδριάζει στο Τελ Αβίβ, αναζητώντας την επιλογή εκείνη που ταυτόχρονα θα είναι επαρκώς αποτρεπτική για όποιον σκεφτεί στο μέλλον να πλήξει το έδαφος του Ισραήλ, θα ικανοποιεί τις εκκλήσεις των συμμάχων του Ισραήλ για «συγκρατημένη» απάντηση και θα αποτρέπει την εκδήλωση ενός ανοικτού πολέμου με το Ιράν.
Στη βάση αυτή οι επιλογές, σύμφωνα και με δημοσίευμα των «New York Times», φαίνεται να είναι τέσσερις: Πρώτον, το Ισραήλ θα μπορούσε να πλήξει κάποιον στόχο ιρανικών συμφερόντων εκτός της επικράτειας του Ιράν. Να επαναλάβει δηλαδή ένα χτύπημα όπως η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, με το οποίο σκοτώθηκαν επτά ανώτεροι αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, οδηγώντας στο χτύπημα του Σαββάτου από το Ιράν. Το μειονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι υπολείπεται μιας συμμετρικής απάντησης, καθώς δεν πλήττει το έδαφος του Ιράν, όπως έπραξε το Ιράν στο Ισραήλ.
Δεύτερη επιλογή είναι το πλήγμα να γίνει στην επικράτεια του Ιράν, σε κάποιον στόχο κυρίως συμβολικού χαρακτήρα. Αυτό όμως σε μεγάλο βαθμό αποτελεί υποκειμενική κρίση. Αντιστοίχως, το Ιράν επέλεξε το Σάββατο να πλήξει μόνο δύο στόχους που συνδέονταν άμεσα με την επίθεση στη Δαμασκό, να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τις γειτονικές χώρες, ενώ το χτύπημα δεν προκάλεσε θύματα ή σοβαρές ζημιές. Πλην όμως αυτό δεν εμποδίζει πολλούς στο Ισραήλ να ζητούν κλιμάκωση. Κάτι αντίστοιχο είναι πιθανό να συμβεί και στο Ιράν, ακόμα και μετά από συμβολικό χτύπημα. Γι’ αυτό η αμερικανική πλευρά αποθαρρύνει το Τελ Αβίβ να καταλήξει σε αυτή την επιλογή.
Τρίτη επιλογή είναι το Ισραήλ να επαναλάβει κάποια κυβερνοεπίθεση στις ιρανικές υποδομές. Τον Ιούνιο του 2010 ο ιός Stuxnet άρχισε να εμφανίζεται στους υπολογιστές των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Μπουσίρ. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είχαν μολυνθεί πάνω από 10.000 υπολογιστές σε 14 πυρηνικές εγκαταστάσεις και καταστράφηκαν 1.000 από τους 9.000 επιταχυντές στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού της Νατάνζ, καθυστερώντας για χρόνια το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Έκτοτε η Τεχεράνη έχει καταγγείλει άλλες επτά αντίστοιχες επιθέσεις. Μετά το πλήγμα του Σαββάτου, η ιρανική κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν προληπτικά όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι ενδεχομένως να αποκαλύψει τρωτά σημεία που έχει εντοπίσει το Ισραήλ στην κυβερνοάμυνα του Ιράν, τα οποία θα ήταν ίσως καλύτερο να αξιοποιήσει εφόσον η σύγκρουση κλιμακωθεί περαιτέρω.
Τέλος, το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δολοφονικές επιθέσεις στο έδαφος του Ιράν. Το Al Jazeera παραθέτει για την τελευταία 15ετία τουλάχιστον πέντε δολοφονίες επιστημόνων που εργάζονταν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ισάριθμες επιθέσεις drones σε ιρανικό έδαφος, που αποδίδονται στη Μοσάντ. Το πρόβλημα αυτής της επιλογής είναι ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους δεν αναγνωρίζονται επισήμως, οπότε δεν θα μπορεί το Ισραήλ να τις επικαλείται ως απάντηση στο ιρανικό πλήγμα. Οι διαβουλεύσεις στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεχίζονταν μέχρι χθες το βράδυ, με δύο στοιχεία να προκύπτουν ως δεδομένα: ότι θα υπάρξει απάντηση αλλά και ότι το Τελ Αβίβ διαβεβαιώνει τις γειτονικές αραβικές χώρες ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.