Αντιδράσεις από συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς προκάλεσε το γεγονός ότι συνέπεσε ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ορατότητας των Διεμφυλικών με το Πάσχα των καθολικών, καθώς και η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν να εορτάσει και τα δύο. Επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ξεκινά αναφέροντας: «Η Ημέρα Ορατότητας των Διεμφυλικών είναι ένας εορτασμός του θάρρους και της ανθεκτικότητας των διεμφυλικών ατόμων, όσων έχουν μη δυαδικό φύλο και των μη επιβεβαιωμένων ως προς το φύλο τους ατόμων που υπάρχουν σε κάθε χώρα και πολιτισμό σε όλο τον κόσμο».
Η εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Τραμπ, Καρολίν Λέβιτ, κάλεσε τον πρόεδρο Μπάιντεν να απολογηθεί σε όσους πιστεύουν ότι το Πάσχα «είναι μόνο για να εορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού». Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κάικ Τζόνσον, κατηγόρησε τον Μπάιντεν για «εσκεμμένη επίθεση στη θρησκεία».
Πολλοί Ρεπουμπλικανοί υποστήριξαν ότι ο Μπάιντεν διάλεξε φέτος τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια η Ημέρα Ορατότητας των Διεμφυλικών έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου και έχει συμπέσει άλλη μία φορά με το Καθολικό Πάσχα – κάτι που θα ξανασυμβεί το 2086. Απαντώντας ο γερουσιαστής (και πάστορας) των Δημοκρατικών, Ραφαήλ Γουόρνοκ, υπενθύμισε ότι «ο Ιησούς εστίασε στους περιθωριοποιημένους και τους φτωχούς» και υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε φωνές που χρησιμοποιούν την πίστη όχι ως όπλο αλλά ως γέφυρα».