Συναγερμός σήμανε ξανά στη Λωρίδα της Γάζας, αφού για ακόμη μία ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα από το Ισραήλ, καθώς ο πόλεμος οδεύει στον έκτο μήνα του. Η ένταση εντείνεται στην περιοχή, ιδίως αφού ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε «στοχευμένη» επιχείρηση στο νοσοκομείο Ας Σίφα, με αυτόπτες μάρτυρες να επιβεβαιώνουν τα πυρά και τις μάχες. «Μονάδες διεξάγουν στοχευμένη επιχείρηση στη ζώνη του νοσοκομείου Ας Σίφα, η οποία εξαπολύθηκε λόγω πληροφοριών που υποδεικνύουν τη χρήση του νοσοκομείου από υψηλόβαθμους τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ. Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς κατήγγειλε πως το νοσοκομείο Σίφα «βομβαρδίζεται» και τόνισε πως στο κτιριακό συγκρότημα έχουν καταφύγει «δεκάδες χιλιάδες βίαια εκτοπισμένοι». Οι ισραηλινοί στρατιωτικοί έλαβαν διαταγές να δράσουν «με σύνεση» και να λάβουν μέτρα προκειμένου να «αποφευχθούν τραυματισμοί ασθενών, αμάχων, ιατρικού προσωπικού», σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού. Οι ασθενείς και το προσωπικό δεν θα υποχρεωθούν να «απομακρυνθούν εσπευσμένα» από τη δομή υγείας, διαβεβαίωσε.
Όλα αυτά καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσε, σε συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην Ιερουσαλήμ, ότι δεν θα υπάρξει ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα όσο «ο πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος» εκεί. «Στην πραγματικότητα θα κάνουμε το αντίστροφο, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να φύγουν», τόνισε. Από τη μεριά του, ο Σολτς επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει «συμφωνία για τους ομήρους και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς κατανοεί «τις οικογένειες των ομήρων που λένε ότι ήρθε η ώρα να σωθούν οι άνθρωποι που κρατούνται». Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη για τη χορήγηση ευρείας ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. «Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να παρακολουθούμε τους Παλαιστίνιους να κινδυνεύουν από λιμό. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχθούμε», είπε. Και δεν είναι ο μόνος που επαναλαμβάνει την ανάγκη εκεχειρίας, αφού στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις χιλιάδες διαδήλωσαν, για να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς ή εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου.
Δίνοντας τη δική του απάντηση στις διεθνείς πιέσεις που δέχεται, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους συμμάχους του για «βραχεία μνήμη» επαναλαμβάνοντας πως θα επιμείνει στην επίθεση στη Γάζα: «Προς τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα λέω: είναι η μνήμη σας τόσο μικρή; Τόσο γρήγορα ξεχάσατε την 7η Οκτωβρίου, τη χειρότερη σφαγή που διαπράχθηκε ποτέ εναντίον των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα; Τόσο γρήγορα είσαστε έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα τέρατα της Χαμάς;» ανέφερε.
Τέλος, στο πεδίο των μαχών, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 31.726, μυστήριο καλύπτει την τύχη του Μαργουάν Ισά, του τρίτου στην ιεραρχία της Χαμάς, ο οποίος κρυβόταν σε τούνελ που βομβαρδίστηκε, στην κεντρική Γάζα. Πληροφορίες θέλουν τον Ισά να έχει σκοτωθεί από τον βομβαρδισμό στη Νουσεϊράτ, ωστόσο παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν στη σαουδαραβική εφημερίδα «Asharq Al-Awsat» ότι ο Ισά, αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, «τραυματίστηκε, αλλά η τύχη του είναι ασαφής». Μαζί με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, πιστεύεται ότι σχεδίασαν τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον πόλεμο.