Οι συνθήκες για την ύπαρξη ζωής μπορεί να είναι πολύ πιο διαδεδομένες στο σύμπαν από όσο μέχρι σήμερα πιστεύουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», 20 έως 30 χιλιόμετρα κάτω από την παγωμένη επιφάνεια ενός από τους δορυφόρους του Κρόνου, του Μίμα, υπάρχει τεράστιος ωκεανός νερού. Το βάθος του εκτιμάται ότι φτάνει τα 70 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να αποτελεί το 50% του όγκου του πλανήτη.
Οι επιστήμονες από καιρό έχουν παρατηρήσει ότι η τροχιά του Μίμα είναι ιδιαίτερη και επιχειρούν να την ερμηνεύσουν. Η Βαλερί Λενέ, αστρονόμος στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, σε παλαιότερη εργασία της είχε υποστηρίξει ότι δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες: είτε ο Μίμας έχει πολύ επιμήκη και λικνιζόμενο πυρήνα είτε κάποιον ωκεανό που επιτρέπει στο περίβλημα να κινείται ξεχωριστά από τον πυρήνα.
Τα τελευταία 20 χρόνια το διαστημόπλοιο «Κασίνι» βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο και στέλνει φωτογραφίες του πλανήτη και των φεγγαριών του. Μελετώντας χιλιάδες από τις φωτογραφίες του Μίμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο σενάριο της ύπαρξης του ωκεανού. Η ύπαρξη νερού θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής. Οι επιστήμονες δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσε να υπάρχει νερό υπό αυτές τις συνθήκες. Στον βαθμό που τελικά αυτό συμβαίνει, αυξάνονται κατά πολύ τα μέρη που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή, εντός και βέβαια εκτός του ηλιακού μας συστήματος.