Το χειρουργείο, οι τύψεις και τα παιδιά μου!

Μίλησε για όλα η Νατάσα Παζαΐτη: Αν είχα καρκίνο του μαστού θα το έλεγα αμέσως
20:05 - 26 Οκτώβριος 2023

Η χειρουργός Νατάσσα Παζαΐτη έδωσε το δικό της μήνυμα χθες προς τις γυναίκες από το ιατρείο της, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού. Μίλησε, όμως, και για τη δική της «περιπέτεια», για τη σχέση με τα παιδιά της, για την επιστήμη της στην οποία είναι πλήρως αφοσιωμένη αλλά και για την απόφασή της να απέχει από τη δημοσιότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day», η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, διέψευσε ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού:

«Κυκλοφορεί πάρα πολλά χρόνια, από τότε που  ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι επέλεξα να ασχοληθώ με τον μαστό. Δεν θα είχα, βέβαια, κανένα πρόβλημα αν μου συνέβαινε να το δημοσιοποιήσω και να κάνω τον εαυτό μου σημαία, ώστε να ενθαρρύνω τις γυναίκες, να καταλάβουν ότι είναι μια περιπέτεια που περνάει. Αλλά δεν ισχύει», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί, η συντάκτρια του οποίου ως «Νατάσσα Καραμανλή» μιλούσε για τη δική της περιπέτεια με την ασθένεια. Η Νατάσα Παζαΐτη ξεκαθάρισε ότι δεν κρυβόταν η ίδια πίσω από αυτό.

 «Δρόμος σιωπής»

Η πρώην πρώτη κυρία της χώρας δεν προβάλλει την οικογενειακή της ζωή αν και, όπως λέει, δεν απέχει από τη δημοσιότητα: «Δεν είναι δρόμος σιωπής… Νομίζω, δεν χρειάζομαι αυτή τη δημοσιότητα. Εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο, έχω τη δική μου ιστοσελίδα και μέσω των social media, αλλά είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω και πολλές ενημερωτικές ομιλίες».

Η οικογενειακή της ζωή και ο ρόλος της μητέρας ήταν οι ισορροπίες που διαταράχτηκαν όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική:

«Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν αυτή της ειδικότητάς μου. Τα παιδιά μου ρωτούσαν πότε θα γυρίσω σπίτι γιατί έλειπα πολλές ώρες. Μου το καταλόγιζαν πολλά χρόνια, τώρα όμως που έχουν μεγαλώσει άλλαξαν. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει για τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα, μου το έχουν συγχωρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για την απόφασή της να γίνει χειρουργός, ενώ σπούδαζε Παιδαγωγικά, εμπνευσμένη από μια καθηγήτρια η οποία δίδασκε τις διαταραχές της μάθησης στην παιδαγωγική διαδικασία. «Όταν πήγα στην Ιατρική και έφτασα στις κλινικές με ενέπνευσαν οι ασθενείς. Τότε είπα “θα γίνω γιατρός”. Μια γυναίκα με έβαλε πρώτη φορά σε χειρουργείο και είδα πόσο μαγικό είναι να επεμβαίνεις με τα χέρια σου στο σώμα ενός ανθρώπου και να εκριζώνεις μια νόσο».

Το μήνυμά της για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα ήταν σαφές: «Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες θεραπεύονται πλήρως και αυτό οφείλεται στην πρόληψη».