Η 33χρονη Αμερικανίδα που για μία εβδομάδα έδινε μάχη για τη ζωή της, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της από πτώση σε φαράγγι στην Πρέβελη του νομού Ρεθύμνης θα δώσει τώρα ζωή με την απόφαση των οικείων της να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά στην Πρέβελη, στο νομό Ρεθύμνου, μετά από πτώση στο φαράγγι της περιοχής και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, σήμερα θα δώσει νέα ζωή σε άτομα που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων.
Δωρητής οργάνων στη χώρα της
Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, η οικογένεια της 33χρονης, που από τον βαρύ τραυματισμό της έχασε το παιδί που κυοφορούσε, προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς η νεαρή γυναίκα ήταν δωρητής οργάνων στη χώρα της.
Έτσι «στήθηκε μια “γέφυρα ζωής” σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων έφθασε στο νοσοκομείο Χανίων μια ομάδα λήψης οργάνων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό που έλαβε το ήπαρ και τους νεφρούς ενώ οι κερατοειδείς θα δοθούν στο ΠΑΓΝΗ από τη χειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου Χανίων».
Μάχη για τη ζωή της
Η 33χρονη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις και έδινε καθημερινά μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή χάρη στην βοήθεια και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της ΜΕΘ αλλά και τη συμπαράσταση της οικογένειάς της που βρέθηκε δίπλα της από την πρώτη μέρα καταφθάνοντας από τις ΗΠΑ.
Μεγαλείο ψυχής
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων εκφράζει «βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας» και υποκλίνεται, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, «στο μεγαλείο ψυχής και ανθρωπισμού», ενώ προσθέτει: «Η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης».
Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους που όπως τονίζει επέδειξαν «άρτια οργάνωση , συντονισμό και συνεργασία για την διαδικασία της λήψης και αξιοποίησης των μοσχευμάτων σε συμβατούς λήπτες γεφυρώνοντας την ζωή με το θάνατο».