Συνολικά 25 μαθήματα, διάρκειας 86 ωρών, θα περιλαμβάνει τις επόμενες ημέρες το ψηφιακό φροντιστήριο για τη Γ΄ Λυκείου, ενώ σύντομα θα λειτουργεί για το σύνολο των 45 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας λειτουργίας του ψηφιακού φροντιστηρίου, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι η επισκεψιμότητα δεν μειώθηκε σε σχέση με την πρώτη ημέρα, καθώς «κάθε μάθημα προσελκύει σταθερά ακροατήριο της τάξης των 4.000 μαθητών».
Αναφερόμενος στη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και την απάντησή τους, ο υπουργός ανέφερε: «Είναι εύλογο ότι, όταν μιλάμε για μια πλατφόρμα με χιλιάδες συμμετέχοντες, αυτό δεν είναι εφικτό να συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, όλες οι απορίες που υποβάλλονται γραπτώς μέσω της πλατφόρμας συγκεντρώνονται και απαντώνται άμεσα -πάλι γραπτώς- από τους εκπαιδευτικούς του ψηφιακού φροντιστηρίου».
Το τρίτο στοιχείο που υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης ήταν η διδασκαλία ειδικών μαθημάτων που μέχρι σήμερα δεν διδάσκονταν στο σχολείο, όπως «το ελεύθερο και το γραμμικό σχέδιο, δυο μαθήματα τα οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών έως τώρα διδάσκονταν μόνο με δαπάνες της οικογένειάς τους. Πλέον, με το ψηφιακό φροντιστήριο ερχόμαστε να επιλύσουμε αυτή την εκκρεμότητα, παρέχοντας εντελώς δωρεάν μια υπηρεσία που μέχρι σήμερα επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό».
Τέλος, αναφέρθηκε στη δυνατότητα διδασκαλίας στη νοηματική, τονίζοντας ότι «παράγει προστιθέμενη αξία σε όλο το εγχείρημα του ψηφιακού φροντιστηρίου και μας δείχνει τον δρόμο για να κάνουμε προσβάσιμες για κάθε μαθητή το σύνολο των σχολικών υποδομών, ψηφιακών και μη».