Αποστεωμένα, βρόμικα και άρρωστα ζουν σε χωματερή της Ξάνθης περίπου 500 αδέσποτα σκυλιά. Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε φιλοζωική οργάνωση της πόλης, η οποία έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή τα άμοιρα σκυλιά, τα οποία περιφέρονται άγρια και έχουν φτάσει στο σημείο να… κανιβαλίζονται!
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδεσποτούλια Ξάνθης», στη χωματερή που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο της ζάχαρης, ζουν εξαθλιωμένα περισσότερα από 500 σκυλιά, τα οποία «δεν πλησιάζονται» καθώς έχουν γίνει άγρια: «Τα σκυλιά πλέον κανιβαλίζονται, τρώει το ένα το άλλο, είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν. Έχω αναφερθεί παντού, σε περιφέρεια, δήμους, υπουργείο, βουλευτές, δεν είχαμε άλλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ με ανάρτηση που έκανε στο Facebook την Κυριακή, μέσα από τη σελίδα της οργάνωσης, η κυρία Ζαφειριάδου εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει στείλει επιστολές και έχει κάνει συσκέψεις με τον Δήμο Ξάνθης και άλλες Αρχές προσπαθώντας να βγει κάποιο αποτέλεσμα χωρίς, ωστόσο, να έχει βρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα: «500 σκυλιά είναι εγκλωβισμένα στη χωματερή της Ξάνθης, η οποία έκλεισε. Αυτά τα ζώα είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα, δίψα και ασθένειες. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, αυτά τα ζώα θα πολλαπλασιαστούν και θα κατακλύσουν την πόλη. Αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά θα κυκλοφορούν στους δρόμους, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θύματα».
Από την πλευρά της, η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς, ανέφερε μιλώντας στο Mega, πως γνωρίζουν το θέμα: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστικαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα κι έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους δήμους στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον Δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. Τα ζώα μετέβησαν εκεί προφανώς για να φάνε. Μέσα στα όρια των δήμων, έχουν οι δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η κυρία Δημοπούλου.