Στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του εμπρηστή που προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά χθες το μεσημέρι στο Κορωπί, όπου καταστράφηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, αναζητούν οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.
Οι Αρχές μάλιστα έχουν στην κατοχή τους βίντεο με τον εμπρηστή να βάζει φωτιά σε μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και στουπιά, στον παράδρομο της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Η πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και επί πέντε ώρες, οι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, με ριπές που έφταναν κατά τόπους ακόμη και τα 8 μποφόρ, δυσχέραναν το έργο των τουλάχιστον 80 πυροσβεστών και δεκάδων εθελοντών.
Τα αεροπλάνα τύπου Canadair δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σημαντικά τις προσπάθειες, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αλλά κυρίως επειδή υπήρχαν διάσπαρτοι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, συνεπώς οι ρίψεις τους, γίνονταν από μεγάλο ύψος για λόγους ασφαλείας. Αντιθέτως, τα ελικόπτερα Chinook και Ericsson πέτυχαν τα μέγιστα, αφού στοχευμένα μπορούσαν να κάνουν ρίψεις στα σημεία ενδιαφέροντος. Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ξεκίνησε η πλήρης καταγραφή των ζημιών στο Κορωπί.
Μέχρι χθες το βράδυ είχαν εντοπισθεί δύο σπίτια που είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις φλόγες, καθώς και άλλα πέντε σπίτια που είχαν υποστεί μικρότερες φθορές, καθώς και δύο επιχειρήσεις, ένας χώρος στάθμευσης σκαφών και ένα συνεργείο, στον προαύλιο χώρο των οποίων μπήκαν οι φλόγες προκαλώντας καταστροφές. Δύο φορές ήχησε το «112» χθες, τη μια καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τη δεύτερη τους κατοίκους στο Κίτσι να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μια κατασκήνωση και ο ιππικός όμιλος Βάρης εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, ενώ δύο πολίτες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα δύσπνοιας για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο. Αστυνομικοί και πυροσβέστες αναζητούν τον άνθρωπο που προξένησε την πυρκαγιά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε ολόκληρη την Ελλάδα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ξεσπούσε μία πυρκαγιά κάθε δέκα λεπτά, σύμφωνα με στελέχη του αρχηγείου της Πυροσβεστικής. Η πλειοψηφία των περιστατικών αντιμετωπίστηκαν σε πρώτο χρόνο, όχι όμως αυτές σε Αργολίδα, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πρέβεζα και Βόλο, που χρειάστηκαν αρκετές ώρες προσπαθειών για να οριοθετηθούν.