ΥΠΑΡΧΕΙ μια σύγχυση σε κάποιους κύκλους της Κεντροδεξιάς, και όχι μόνον, οι οποίοι προφανώς, τελούν σε σύγχυση, επηρεασμένοι από τη μακρά περίοδο των μνημονίων. Για παράδειγμα, από τις εξ ανάγκης κυβερνήσεις συνασπισμού στις οποίες συμμετείχαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ή από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που προέκυψε την περίοδο 2015-2019 ως αντίδραση σε συγκεκριμένες κεντρικές και επιμέρους επιλογές της διακυβέρνησης Τσίπρα. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο βαθύ παρελθόν και δεν συνάδουν όχι μόνον με τις συνθήκες του σήμερα, αλλά και της τελευταίας πενταετίας. Η Ελλάδα εξήλθε τυπικά από το καθεστώς των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, ενώ από το 2019 ακολούθησε μια αναπτυξιακή πορεία ανάταξης και ευρωπαϊκής κανονικότητας που την οδηγεί φέτος στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και του αξιόχρεου.
Η ΝΕΑ Δημοκρατία είναι στη βάση της έμπρακτης εμπιστοσύνης των Ελλήνων, με την ψήφο τους, το μόνο σταθερό, συγκροτημένο και κυβερνητικό κόμμα στο Κοινοβούλιο, με θητεία έως τον Ιούνιο του 2027. Είναι ο πολιτικός σχηματισμός της Κεντροδεξιάς, με παράδοση, πορεία , πλαίσιο αρχών συγκεκριμένο, πλουραλισμό, διακηρυγμένες και ιεραρχημένες προτεραιότητες από τον ίδιο τον πρόεδρο και πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, για την κυβερνητική θητεία που βρίσκεται στην αρχική της φάση σήμερα και εξελίσσεται δυναμικά.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ μιλώντας στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη διεμήνυσε ότι το κυβερνών κόμμα δεν εμπλέκεται, δεν σχολιάζει και δεν συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στην αντιπολίτευση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ότι αντιπολίτευση για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι τα προβλήματα που χρήζουν λύσης και ανάσχεσης, ενώ ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση συνολικά και χωρίς εξαιρέσεις συνίσταται στην εξής βάση: «Υπάρχει κάποια πρόταση; Αν έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό – και αν ναι, πώς; Και αν έπρεπε να το κάνουμε διαφορετικό, με τι πόρους;».