Το «εμείς» πάνω από το «εγώ» – O Σακίλ Μακ Κίσικ αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση

20:17 - 17 Οκτώβριος 2024

Σε μια σεζόν όπου η αποδοχή των ρόλων είναι το «κλειδί» της επιτυχίας του Ολυμπιακού

 

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο είχε μόλις ολοκληρωθεί. Οι 10.000 «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχαν παρακολουθήσει μία ακόμη οργιώδη εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ, είχαν συνειδητοποιήσει πόσο κομβική είναι η παρουσία του Μουσταφά Φαλ στην αγαπημένη τους ομάδα, ενώ είχαν πάρει και μία μικρή γεύση από… αργεντίνικο ταγκό ελέω Λούκα Βιλντόζα.

Κι όμως, στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του ΣΕΦ ένα ήταν το όνομα που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, όχι μόνο στις συζητήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού αλλά και σε αυτές των στελεχών της ιταλικής ομάδας: αυτό του Σακίλ Μακ Κίσικ.

Ο Έτορε Μεσίνα τον αποθέωσε: «Ο Μακ Κίσικ αξίζει τον θαυμασμό μας. Είναι πρότυπο αθλητή στο πώς διαχειρίζεται τον χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα του. Μπορεί για δύο παιχνίδια να μην αγωνιστεί καθόλου και στο επόμενο θα είναι εκεί. Δεν είναι εύκολο να το κάνουν όλοι οι αθλητές! Ειδικά σε ομάδες με το βάθος του ρόστερ σαν αυτό που διαθέτει ο φετινός Ολυμπιακός η νοοτροπία του πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους»!

Λίγο μετά ήταν η ώρα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αποθεώσει τον αγαπημένο του «Σακ Ατάκ»: «Εμείς γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο Σακίλ για τον οργανισμό μας. Δεν ξέρω, βέβαια, αν ακόμη και μεγάλη μερίδα του κόσμου αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για την ομάδα», παραδέχθηκε ο Έλληνας τεχνικός και είχε όλο το δίκιο με το μέρος του.

Όταν το καλοκαίρι έγινε γνωστή η ύπαρξη ενδιαφέροντος της Μονακό για τον Αμερικανό άσο (με τους Πειραιώτες να έχουν ήδη αποκτήσει τους Φουρνιέ, Βεζένκοφ), όποτε γινόταν καφενειακή ή διαδικτυακή συζήτηση για τον παίκτη που έπρεπε να αποχωρήσει για να αποσυμπιεστεί το ρόστερ, το πιο δημοφιλές όνομα ήταν αυτό του Μακ Κίσικ.

Όχι ότι δεν λατρεύουν τον Αμερικανό οι φίλοι του Ολυμπιακού. Κάθε άλλο! Απλώς λίγο η ηλικία του και λίγο ότι ουδέποτε αποτελούσε «πρώτο βιολί» της ομάδας καθιστούσαν πιο… αποδεκτή την απουσία του.