Πριν από λίγα 24ωρα αισθανθήκαμε σε όλο τον κόσμο την ανατριχίλα στον σβέρκο που προκαλεί η αίσθηση ότι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει. Και αυτή τη φορά με τη χρήση, έστω περιορισμένης ισχύος, πυρηνικών όπλων. Από αυτό θα προέκυπτε ένα διεθνές ολοκαύτωμα, έτσι χωρίς λόγο, αν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είχαν κάνει το λάθος υποχωρώντας στην ασφυκτική προπαγάνδα των διεθνών μίντια, αναλυτών ή celebrities και υπερψήφιζαν τους Δημοκρατικούς και την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο κόσμος θα όδευε προς την απόλυτη καταστροφή, μόλις θα είχε ανακοινωθεί η ήττα του Ντ. Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών. Πριν ακόμη αναλάβει η πρώην αντιπρόεδρος τα νέα της καθήκοντα. Αυτή απροετοίμαστη και χειραγωγούμενη από τις γραφειοκρατίες και τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης δεν θα προλάβαινε αλλά ούτε καν θα είχε την ισχύ να προβάλει μια τυπική αίρεση στην πορεία των πραγμάτων που είχαν δρομολογηθεί. Ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε, θα είχε καταστραφεί και η Δύση όπως και η Ανατολή της Ρωσίας, οι δυο πόλοι του παλαιότερου Ψυχρού Πολέμου, σε λίγα χρόνια, λιγότερα προφανώς από αυτά που διαρκεί η θητεία ενός προέδρου στις ΗΠΑ, θα είχαν αποδυναμωθεί σε βαθμό ανάλογο με την «παγίδα του Θουκυδίδη» και το μόνο που θα απέμενε στον διεθνή συσχετισμό θα ήταν να υποδεχθεί -προσφέροντας «γη και ύδωρ»- την αυτοκρατορία της Κίνας και την πολιτιστική, εμπορική ολότητά της.
Ευτυχώς, όλα αυτά δεν θα συμβούν και ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να περιμένει. Οι Αμερικανοί ψήφισαν σωστά για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας τον Ντ. Τραμπ και την υποβάθμιση της ισχύος και της επιρροής των γραφειοκρατιών του πολέμου της ισοπεδωτικής woke παγκοσμιοποίησης. Παρά ταύτα, η παγκόσμια κοινή γνώμη κράτησε την ανάσα της, όταν παρεκκλίνοντας από τη θεσμική σειρά των πραγμάτων, της περιόδου δηλαδή παράδοσης-παραλαβής στην Αμερική, η διοίκηση Μπάιντεν «απασφάλισε» τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα χέρια του επικίνδυνου πλέον για τη χώρα του αλλά και για τη Δύση, Ζελένσκι, επιτρέποντας πλήγματα εντός της ρωσικής επικρατείας. Μετά το πρώτο χτύπημα με πυραύλους τύπου ATACMS, 130 χιλιόμετρα εντός της ρωσικής επικράτειας σε στρατιωτικό στόχο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Πούτιν, υπέγραψε την επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος της χώρας, ενημερώνοντας πλέον ότι μπορεί να χτυπηθούν και εδάφη δυτικών χωρών από όπου φεύγουν ή έχουν την ευθύνη του «τελικού χρήστη» εξοπλισμοί που χρησιμοποιεί η Ουκρανία. Παρά τη γενικότερη ανησυχία που προέκυψε στις διεθνείς αγορές και όχι μόνον από αυτήν τη χωρίς λογική εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί έχουν κάνει την επιλογή τους για την επόμενη ηγεσία τους, οι πλέον ψύχραιμοι και έμπειροι εκτίμησαν ότι θα υπάρξει επίδειξη τεταμένης αναμονής από τη Μόσχα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.
Πράγματι, σε μια διεθνή ανταπόκριση του Reuters μεταδόθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις για ειρήνη πέντε πρώην και νυν Ρώσων αξιωματούχων. Σύμφωνα με αυτές, τα εδάφη που διεκδικεί η Ρωσία είναι τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, που έχει ήδη καταλάβει στρατιωτικά, ενώ θα αποσυρθεί από δύο. Οι προτάσεις είναι λογικές, αφού το «όραμα» Ζελένσκι για επιστροφή της Ρωσίας στα σύνορα του 1991, όταν κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση, μοιάζει πλέον γραφικό και για τους Αμερικανούς στρατηγούς, ακόμη και για τους υποστηρικτές του Ουκρανού σε Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία. Ο πόλεμος δείχνει ότι θα έχει τελειώσει πριν στεγνώσουν οι λάσπες την επόμενη άνοιξη, η Ουκρανία θα διχοτομηθεί, δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ αλλά στην ΕΕ, ενώ θα έχει επαρκείς εγγυήσεις, τύπου άρθρου 5 στο ΝΑΤΟ, διμερώς. Ο μόνος που μπορεί να καταρρεύσει ηθικά και πολιτικά είναι ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι, αν συνεχίσει την ίδια τακτική.